Hirdetés

„Lehetne minden olyan, mint azelőtt, de így is jó” – NAGYEDivel és Botangával készített közös dalt Saša

Petrovity Sándort több zenekarból ismerhetjük. Saša néven most új, elektronikus neo-soul projektet indított útjára, amelynek az első dala egy Szentendréhez kötődő kollaboráció.

A jazzgitáros-zeneszerző fiatal kora óta hoz létre zenei formációkat. Petrovity Sándor neve ismerős lehet a világzenét játszó Wertetics Orkestarból, saját jazztriójából, az underground szcénát évtizedek óta meghatározó Ef. Zámbó Happy Dead Band-ből, vagy akár a tahitótfalui zeneiskola tanári karából. A sokrétű zenész ma egy új projektet mutat be, amelyben az elektronikát vegyíti az analóg hangzással.

„Mindig szerettem műfaji korlátok nélkül alkotni és kísérletezni. Most épp lo-fi beateket és elektronikát vegyítek funky groove-okkal és élő hangszerekkel. Amikor a pandémia hatására beszorultunk az online térbe, valószínűleg a legtöbbünk új lehetőségeket keresett, így izgalmas együttműködések születtek az elmúlt időszakban. Botangával és NAGYEDivel is zenéltem már korábban, és örülök, hogy hárman együtt is tudtunk valamit létrehozni, a fizikai akadályokat leküzdve. Már majdnem egy éve rögzítettük a dalt, és addig-addig csinosítgattuk, mígnem végül egy videót is sikerült hozzá forgatni”

– árulta el a projektről Saša.

Az alapvetően könnyed, neo-soul dalt a komoly sorok zökkentik ki a feel-good életérzésből. A dal szövegét és énektémáját NAGYEDi írta, aki Londonba költözése előtt a Happy Dead Band-ben játszott együtt Sašaval. A Botanga név mögött a Brainsből és a Tudósokból ismert Endrei Dávid basszusgitáros bújik meg. A videofelvételek, -rendezés és minden utómunka Yorkman Tibor nevéhez köthető.

„Amikor Sanyi megkeresett a kollab ötletével, teljesen odavoltam. Épp az előző napokban kezdtem el írni ezt a szöveget, és tökéletesen illett az alapra. Itthon vettem fel az éneket, aztán még játszadoztunk a zenével, és született több verzió is. Végül maradtunk a legegyszerűbbnél, mert úgy éreztük, hogy az énektéma és a vokálok ezt kívánják meg. Amikor húsvétkor hazautaztam, gyorsan leszerveztünk egy forgatási napot. A fiúk kocsiba ültek, és eljöttek a szüleimhez Zalába. Eredetileg picit más ötleteink voltak a videóra, de a forgatásra szánt napunkat elmosta az eső. Újra kellett tervezni mindent, amit végül nem bántunk, mert az utolsó pillanatban egy nagyon menő, elhagyatott helyszínt találtunk”

– mesélte a dal és a videó hátteréről NAGYEDi.

A Like Before mától minden streaming platformon és online zenei áruházban elérhető. A dalhoz készített videó az alábbi linken látható:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,456KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,060FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk