Hirdetés
Hirdetés

Legyél a szintiállványom, baby! – klipmegosztás

Teljesen depressziós hétvége van mögöttünk. Nem volt klipmegosztás, úgyhogy máris igyekszünk jóvátenni az elmaradást. Legújabb válogatásunkba két karácsonyi dal is került, az egyik a Coldplaytől, a másik pedig – kapaszkodjunk! – a Slipknot és a Stone Sour frontemberétől. Ezek mellett van itt 30 Seconds to Mars egy negyed órás rövidfilmmel, szürreális képekkel bombázó ausztrál indie pop (The Holidays), valamint a Killswitch Engage egykor meghatározó két tagjának új vállalkozása, a Times Of Grace is. Nézzük!

Coldplay – Christmas Lights

Mára csúszott a múlt heti válogatás, és mivel éppen ma jön a Mikulás, kezdjük rögtön a Coldplay új, karácsonyi dalával. A Christmas Lights hivatalosan december elsején este jelent meg, a zenekar ekkorra időzítette a hozzá készült videó premierjét is. A Mat Whitecross által rendezett klip különlegessége – azon kívül, hogy november 25-én vették fel a Temze partján, majd pár nap múlva máris megjelent -, hogy vágás nélkül készült, vagy legalábbis nagyon ügyesen trükköztek ezzel a készítők. A látványos klip szerintünk jól megy a dalhoz, a folyamatosan mozgó kamera sokat segít, hogy ne unatkozzunk közben. A hegedülő Elvis-imitátorokat a brit színész, Simon Pegg, a Coldplay menedzsere és nem hivatalos ötödik tagja, Phil Harvey, valamint Tim Crompton, a The High Wire zenekar frontembere alakítják, a hajóról lufikat eregető embereket pedig az együttes rajongói közül választották ki a forgatására. Mat Whitecross készítette egyébként többek között a Coldplay legelső hivatalos klipjét is, még 1999-ben. Karácsonyig még biztosan sokat elő fog kerülni ez a videó.

30 Seconds to Mars – Hurricane

Egy éve jelent meg a 30 Seconds to Mars This Is War című harmadik sorlemeze, ezen hallható a Hurricane, aminek most egy több mint 13 perces videót készített a zenekar színész-frontembere, Jared Leto. A Bartholomew Cubbins álnév alatt rendezett klip már rögtön a legelején leszögezi, hogy amit látni fogunk, az álom, nem valóság, és bár ez magyarázattal szolgálhat a benne látható rakás, teljesen valószínűtlen, abszurd, legtöbbször nehezen követhető, szürreális eseményekre, a céltalan erőszakra és szexualitásra, a hülye álarcos szereplőkre, arra egyáltalán nem, hogy mindez ennek ellenére miért ilyen rettentően unalmas. Az unalomba fulladás veszélye persze a legtöbb kiugróan hosszú dalhoz készített klip esetében fenn áll, itt azonban a helyzet az, hogy a Hurricane eredetileg alig több mint 6 perc, így teljességgel érthetetlen, miért érezte úgy a háromtagú zenekar, jó ötlet egy ilyen majdnem negyed órás rövidfilmet készíteni hozzá. Pláne úgy, hogy a játékidő kitöltéséhez egy rakás felesleges lassításra, valamint két másik dal, az Escape és a Night of the Hunter részleteinek felhasználására is szükség volt. Arról nem is beszélve, hogy az elkészült produkció rövidfilmnek kusza, öncélú és unalmas, klipnek pedig használhatatlan, hiszen a szám, amire készítették, egész egyszerűen élvezhetetlenül széttördelve hallható csak benne. Igaz, ez legyen a legkisebb bajunk, hiszen egyébként sem egy különösebben jó dalról van szó. Ebben a formában tehát teljesen felesleges volt elkészíteni ezt a klipet, pedig az első 1-2 perc alapján még egész izgalmasnak ígérkezett.

The Holidays – Broken Bones

A 2006-ban alakult ausztrál indie pop zenekar szeptemberben jelentette meg debütáló lemezét Post Paradise címmel. Az ezen hallható tíz szám egyike a Broken Bones, amihez most Dimitri Basil készítet klipet. A videó furcsa, egymáshoz lazán vagy inkább sehogy sem kapcsolódó jeleneteivel, teljesen bolond helyzeteivel erősen emlékeztet El Guincho pár hete bemutatott Bombay című klipjére, az asszociációt ráadásul nagyban segíti, hogy a két szám hangulata is mutat némi hasonlóságot, csak ez sokkal kevésbé napfényes zene. Ez a klip is pont azért jó és szerethető, amiért a barcelonai srác videója is az volt: a teljesen kattant jelenetekből álló videó akár többször is megnézhető, nem válik unalmassá, sőt, bizonyos pillanatokban határozott mosolyra fakasztja a nézőt.

Times Of Grace – Strength In Numbers

A Times Of Grace a Killswitch Engage-ből ismert Adam Dutkiewicz, valamint a zenekar korábbi énekese, Jesse David Leach közös, vadonatúj vállalkozása. A formációnak január 18-án jelenik meg The Hymn of a Broken Man című bemutatkozó lemeze, ezen lesz hallgató a Strength In Numbers. Az ehhez forgatott klip a napokban jelent meg, rendezője Robby Starbuck, aki eddig többek között olyanoknak készített videót, mint a Metric, az A Static Lullaby, a The Dangerous Summer, a Jamie’s Elsewhere, Jonny Craig, vagy a Millionaires. A videóban egy vélhetően hajléktalan férfit ver az élet, aztán meg egy kisebb banda is, de szerencsére jön a segítség, aminek köszönhetően minden jóra fordul. Már a lehetőségekhez képest. Nem egy különösebben emlékezetes klip, ugyanakkor a koherens és jól végigvezetett történetnek köszönhetően nem is válik unalmassá a maga 4 perce alatt.

Corey Taylor – X-M@$

És akkor a végére még egy ünneporientált klip: Corey Taylor, a jövőre újra koncertező Slipknot, valamint a Stone Sour meghatározó figurája éppen az idei karácsony alkalmából érezte úgy, hogy itt az ideje kiadnia karrierje első szóló dalát. Az ünnephez szorosan kapcsolódó vásárlási lázat és hasonlókat kigúnyoló, ironizáló dalhoz egy láthatóan nem túl nagy költségvetésű, animációs klip is készült, amivel egész biztos, hogy sokan vezetik majd le a feszültséget és élik túl a bejgli-túladagolást úgy 3 hét múlva. Ennek ellenére azért az elég jól látszik már most, hogy a dalnak és a klipnek is a mindössze két és fél perces játékidő áll a legjobban. A szám hivatalosan december 12-én jelenik meg, kizárólag digitális formában.

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,438KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló