Hirdetés
Hirdetés

le ne merd írni – premieren az új möbius-lemez

A möbius zenekar jelen formájában 2021 szeptembere óta létezik, és ők úgy határozzák meg magukat, hogy az artpop progresszív határmezsgyéin mozognak.

Zenénk határozott hangszeres téboly, aminek lágy ének a pásztora.

– mondják.

Az albumról:

“Belém hasított a jóvátehetetlenség fagyasztó érzése. (…) Tűrhetetlennek éreztem már a puszta gondolatát is, hogy nem hallom többet a nevetését. Hiszen olyan volt számomra, mint forrás a sivatagban.” – Antoine de Saint-Exupéry

Időt átszelő dalok, amik a zenekar örökös amorf formájához igazodtak. Mindegyik egy közös ívet szel át, ami az ember saját helyzetét próbálja megtalálni környezetében. Minden szerzemény egy személyes szörny: cél-e az, hogy elnyerjük a feloldozást és elfogadjuk a minket befolyásoló körülményeket?

A most bemutatkozó le ne merd írni című lemez összefoglalója az elmúlt évek sokrétű möbiusi termésének.

A nyitódal Gergő gyermekkori gitártémájára épült, ez volt az első, amit Bora belépésekor, a jelenlegi zenei irány kialakulásánál elkezdtünk megírni. Az Altató és Erdő Gergő régebbi zenekarából hozott progrockos alapötletek, Bora dalszövegével újragondolva. A Csendélet és a Minden amit utál Bora dalaiból épültek, a 1111 szintúgy, de ezt a dalt már Botival közösen írtuk az elejétől fogva. A Naptánc az első stúdióban felvett möbius-dal teljes átirata, ennek alapját még Dani segítségével raktuk újra össze. Az elmúlt egy évben, Boti beszállása után egy új energiával és sok új ötlettel kaptak végleges formát a dalok.

A bónusz track a Ne nézzetek, a (többek között) Kalef és Média Kontroll alapító Berezvai Marcell dala, az ő emlékére készítettük a feldolgozást. Egy jól sikerült koncertfelvétel után döntöttünk úgy, hogy ez is felkerül a lemezre.

Zenei producerük Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) volt, vele készítették a felvételeket az elejétől a végéig. Azt mondta a zenekar, hogy Pásztor hatalmas lelkesedéssel dolgozott a dalokon és szerintük tökéletesre csiszolta a mixeket.

A lemezborítót Bora és a scannere készítette, itt minden furcsa állat egy-egy dalt jelképez. Ők megjelentek már a megjelenést megelőző promóinkban. A lemezhez készült csodaországbeli fotókat Csomor Alexander barátunk és régi zenésztársunk készítette, a ruhák megalkotója Czeglédi Mirjam volt.

A lemez:

Advertisement

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,519KedvelőTetszik
2,933KövetőKövetés
1,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók