Hirdetés

Látványos újítások nélkül jöttek az új iPhone-ok

Ahogyan arra számítani lehetett, inkább kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokkal érkezett meg az iPhone-készülékek új generációja. A telefonok mellett jött az új Apple Watch, szintén nem túl nagy újításokkal, és meglepetésként még megérkezett az új iPad és iPad Mini is, új AirPods fülhallgatót viszont most nem mutattak be.

Ismerős design

Aki a tavalyi, iPhone 12-es készülékeket ismeri, annak megjelenésben az új eszközök nem fognak túl sok újdonsággal szolgálni. 20 százalékkal kisebb lett ugyan a szenzorsziget, de azért ezt olyan lenyűgözően látványos újításnak nem neveznénk.

Olyan összehasonlítani dizájnban a tavalyi és az idei szériát, mint a “találd meg az öt különbséget a két kép között” játékok haladóknak készült verziója.

Ami még talán szembetűnő lehet, hogy a kétkamerás változaton a lencsék nem egymás alatt, hanem átlósan helyezkednek el. Az újítások belülről sem annyira eget rengetőek, de azért léteznek.

Ami persze minden évben kötelező elem, az a minden eddiginél és úgy összességében is mindennél jobb rendszerchip, ami minden telefonbemutató kötelező eleme. Szóval itt az A15-ös rendszerchip, amiről elhangzott, hogy sokkal, de sokkal jobb és másabb, és összességében is szuperebb, mint bármi, amit a konkurencia valaha gyártott, az viszont kimaradt, hogy az előző szériás Apple rendszerchipnél miben másabb, szóval maradjunk annyiban, hogy jobb. Szintén kötelező elem az az ígéret, miszerint tovább bírja az akkumulátor, egészen pontosan két és fél órával. Nőtt a tárhely is, idén már a Mini is 128 GB-ról indul.

iPhone 13

Újítás, hogy a Pro változatnál tavaly bemutatott képstabilizálást idén az alapmodell is megkapta, és érkezett egy új videós mód, a Cinematic, ami azt tudja videóban, mint a portré mód fotóban. Vagyis elmossa a hátteret, és a kép témáját tartja fókuszban videózás közben is. A Pro és Pro Maxról idén is kiderült, hogy a fotózás és a videózás csúcsa, illetve idén bejelentették a 120 Hz képernyőfrissítést is. Ez egy olyan funkció, ami más gyártóknál már a középkategóriás telefonokba kezd leszivárogni, itt viszont csak a Pro birkózik majd meg a feladattal.

A telefonokat szeptember 17-től lehet előrendelni, a magyar árak úgy néznek ki, hogy az

  • iPhone 13 mini 294 990
  • iPhone 13 334 990
  • iPhone 13 Pro 424 990
  • iPhone 13 Pro Max 464 990

forintról indul. Ennél valószínűleg jóval izgalmasabb kérdés, hogy a nem sokban különböző 12-es széria ára hogyan alakul majd, mert ár-érték arányban valószínűleg érdemesebb lesz inkább azok között kutakodni.

Új iPad, új óra

Szintén nem szolgált túl sok izgalommal az új iPadek és az óra bemutatása. Az A13-as chippel érkező új iPad 12 megapixeles ultraszéles látószögű előlapi kamerát kapott, nyilvánvalóan válaszolva arra az élethelyzetre, hogy sokan továbbra is szeretnének otthonról dolgozni, így maradnak az online meetingek, ahhoz viszont kell egy értékelhető előlapi kamera. Az ára pedig 134 990 forintról indul.

Az új iPad Mini

Az új iPad Mini leginkább a 2020-as iPad Airre emlékeztet, 8,3 hüvelykes a kijelzője, USB-C és 5G támogatás mellett ez is kapott 12 megapixeles előlapi kamerát, és támogatja a második generációs Apple Pencilt, amit ráadásul mágnesesen a tablet széléhez lehet erősíteni. Az ígéretek szerint pedig bármelyik androidos tabletet lemossa a pályáról. Az ára 199 990 forintról indul.

Az idei óráról pedig annyit érdemes megjegyezni, hogy valamivel nagyobb lett a kijelzője, és majd ősszel érkezik.

Ezek pedig az Apple környezetvédelmi törekvései, amelyeket külön nem részleteznénk, mert itt van az az összefoglaló kép, amelyből minden kiderül, például, hogy nem áll meg ott a dolog, hogy nem raknak töltőfejet a csomagolásba.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk