Lány az indiai vonaton – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A Holtodiglan színésznője pszichopátia terén újfent kereskedelmi tévés programigazgatókat utasít maga mögé, Tom Hanks pedig a 60-as évek Moszkvájába megy habkönnyű tanulmányi útra.

Lány a vonaton (The Girl On The Train – 2021 / thriller)

Paula Hawkins Lány a vonaton című könyve igencsak rászolgált volna egy combosabb filmes adaptációra Tate Taylor 2016-os thrillerénél. Talán naiv a feltételezés, hogy pont Bollywood fogja helyreállítani a regény renoméját, az mindenesetre biztató jel, hogy az indiai remake mentes az ének- és táncbetétektől. Az úgynevezett főhős ezúttal is egy elvált nő, aki reggeli zabpehelyhét is vodkával önti fel, és a mumbai Szécsi Pál lemezeivel fokozza kitörő életörömét. Emellett minden nap ugyanazon a vasútvonalon utazgat minden különösebb cél nélkül, miközben egy ismeretlen házaspár tökéletes életéről fantáziál. Egy nap azonban egy gyanús esemény szemtanúja, majd egy gyilkosság gyanúsítottja lesz. (Netflix)

Kémek hídja (Bridge Of Spies – 2015 / dráma/thriller)

1960 – A Kreml és a Fehér Ház közötti forródrót még hasonló utópia, mint Vágási Feri számára a Windows XP és az ISDN. A hidegháború ezen igen kritikus évében a szovjetek lelőnek egy U-2-es repülőgépet, az amerikai pilótát pedig elfogják. A CIA eszközei hatástalannak bizonyulnak, ezért a titkosszolgálat felfogad egy amerikai ügyvédet, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. Csakhogy eközben egészen unortodox feladatokat is a nyakába varrnak. (HBO GO)

Összezárva (The Honeymoon Phase – 2019 / horror)

A párkapcsolati krízissel küzdő fiatalok az 50 ezer dolláros fődíj reményében jelentkeznek egy tudományos reality showba, a Millennium Projektbe. Az embert próbáló kísérletben 30 napot kell kibírniuk ugyanazon bekamerázott légtérben, miközben az úgynevezett tudósok az érzelmeiket tanulmányozzák. A bezártság a pár hölgytagjából rövid időn belül – VV Ginához hasonlóan – a legrosszabb énjét hozza elő, paranoiddá és agresszívvá válik, és az sem nevezhető megnyugtató tényezőnek, hogy eközben egyszer sem hagyja el a száját a „dikk mán geci” kifejezés. (HBO GO)

Fontos vagy nekem (I Care A Lot -2020 / bűnügyi/szatíra)

Ha Rosamund Pike-ot a Holtodiglanban ZIL-kardántengellyel vertük volna bucira, akkor jelenlegi karaktere arra is rászolgálna, hogy szektás MLM-ügynökökkel zárjuk egy földalatti verembe. Ezúttal ugyanis egy olyan törvényes képviselőt alakít, akihez képest az Amazonas piócái gátlásos ministránsgyerekek. Marla Grayson sportot űz abból, hogy kihasználva az amerikai jog legabszurdabb kiskapuit, jómódú öregeket helyeztet saját gyámsága alá, majd megszabadítja őket vagyonuktól. Amikor azonban Jennifer Petersont záratja idősotthonba, megjelenik az orosz maffia képviselője, és pedagógiai célzatú halált helyez kilátásba számára. (Netflix)

Utóbbi film, bármilyen hihetetlen, de a valóságon alapul, erről itt írtunk:

A Fontos vagy nekem című film alapproblémája a való életben is sokkoló

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés