Lángszórót Mansonéknak! – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Feketehumorral dúsan átitatott véráradat a hétvégére, melynek a legkevésbé Lynch-es David Lynch-film vet véget.

Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon A Time In Hollywood – 2019 / vígjáték/thiller)

Az egyik leggyakoribb és legirritálóbb vétség, melyet egy rendező saját filmje ellen elkövethet, az a rossz forgatókönyv, netán a forgatókönyv teljes hiánya. A sors iróniája, hogy az impozáns, ám hibátlannak nem mondható Tarantino-életmű egyik legerősebb darabjához nem készült hagyományos értelemben vett történet, azonban a ’60-as évek végének Hollywoodjáról azok sem tudtak volna tökéletesebb imázsfilmet forgatni, akik egyenes adásban látták azt.

Az utazás (I onde dager – 2021 / horror/vígjáték)

Lisa Norvégia legszörnyűbb színésznője, aki látszólag idilli párt alkot Larsszal, aki a legtehetségtelenebb rendezők ligájának élvonalába tartozik. Csakhogy a valódi összetartó erő kapcsolatukban az életbiztosítás, mely a másik fél halála után illeti meg őket. A hétvégi faházas kirándulás pedig fenomenális alkalomnak tűnik arra, hogy egymás életére törjenek. Csakhogy három szökött fegyenc keresztülhúzza számításaikat. Az utóbbi idők legrosszabb első randis filmje.

The Straight Story – Az igaz történet (1999 / dráma)

David Lynch karrierje során jó eséllyel kétszer is volt rá precedens, hogy bevette a pszichiáter által felírt bogyókat: az Elefántember és a Straight Story forgatása előtt. (Majd az Inland Empire rendezésekor sokszorosan kompenzálta ezt a baklövést, de ez már egy másik történet.) Így történhetett meg, hogy a direktor legyártott egy érthető és befogadható mozit egy öregemberről, aki 350 mérföldet tett meg egy fűnyíróval, hogy meglátogassa szívinfarktuson átesett bátyját.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés