Hirdetés
Hirdetés

Lángoló Szövegértés, 1. fejezet – Action: Átverés (21+)

Hatalmas kedvencem volt annak idején a legendás „Mekkora rocker ön?” teszt. Sokszor idéztem fel gondolatban, és gyakran, különösen bulikon fel is tettem a kérdés barátaimnak, haverjaimnak, üzletfeleimnek válogatás nélkül, hogy ha Bruce Dickinson a falujukba érkezne, milyen közös programokat szerveznének vele?

Hirdetés

Általában elnéző mosolyt vagy elkerekedett szemeket kaptam válaszként, de nem baj, megszoktam már a meg nem értés tekintetét. Az ember tanuljon meg ezzel együttélni, ha van annyira idióta, hogy egy észak-angliai black metal fesztiválon is képes azt mondogatni minden szembejövőnek tatabányai brikett darabosságú magyar akcentussal, hogy „I will not buy this record…it is scratched!”

Egy idő után azt vettem észre, hogy gyakran gondolkodom kérdőív formátumban, és már bizonyos dalszövegeket is ezen keresztül értelmezek. És mivel számos felmérés tanúskodik arról, hogy hazánk fiataljai egyre kevésbé fogékonyak az irodalom, a lírikus költészet értő olvasása iránt, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy szintetizáljam ezt a két dolgot, a régi mondás szerint egybekötvén kellemest a hasznossal. Fogadják tehát szeretettel a Lángoló Szövegértés első epizódját, benne egy örökérvényű alkotással! A folytatásban meglehetősen szókimondó sorok következnek, csak felnőtt olvasóknak!

Megoldókulcs:
.knánzíb arájáizátnaf a keniknednim tzE = 01 ,d = 9 ,a = 8 ,a = 7 ,d = 6 ,b = 5 ,b = 4 ,a = 3 ,c = 2 ,d = 1

Értékelés:
90 pont felett: Gratulálunk, ön a magyar dalköltészet értő hallgatója!
70 és 90 pont között: Na jó, hát ennyi még belefér.
50 és 70 pont között: Ön nyilván a telefonját babrálta a szerzemény befogadása közben.
30 és 50 pont között: A telefonbabrálás mellett még főzött is nagy eséllyel.
30 pont alatt: Semmi baj! Az instrumentális zenék is bírnak élvezeti értékkel.

Fontos figyelmeztetés! A cikk célja az önfeledt móka és jókedv, nem az értelmezendő dalszövegek, dalok, vagy az azokat előadó zenekarok cinkelése. A habzó szájú, felháborodott kommentelés, valamint a szerző felmenőinek profán kontextusban történő emlegetése ilyen és ehhez hasonló félreértések okán teljesen indokolatlan. Előre szóltunk. 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók