Hirdetés
Hirdetés

Lakótelepi kiégés-loop – Itt a Dél, az első dal a BetterThanEver debütáló nagylemezéről

Október első napján érkezik a debreceni BetterThanEver első albuma, melynek címe Kétlépésközt. Az albumról a poppunk/poszt hardcore-ban utazó csapat elsőként a Dél című dalhoz forgatott videót, amit a folytatásban meg is mutatunk nektek.

A BetterThanEver egy 2010 óta létező debreceni zenekar, jelenlegi felállásukban 2017 óta aktívak. A Katona Bálint (basszus), Szabó-Zsoldos Gábor (gitár, billentyű, ének), Szabó-Zsoldos Nándor (ének, csörgő), Szőke Richárd Rajmund (gitár) és Varga Bálint (saját definícióval doblendület) alkotta ötös egy pár évvel ezelőtti kritika szavaival élve punkos energiájú, de értelmiségi attitűddel és a mondanivalóval átitatott poppunk/poszt hardcore zenét játszik.

Eddig három kislemezük jelent meg szerzői kiadásban, két dalukhoz videót is készítettek. Első, Kétlépésközt című, idén október 1-jén megjelenő lemezüket 2020 nyarán és őszén vették fel a Ghostship Recordingban, az azóta lebontott Keleti Blokkban. A lemezt a Harmed zenekarból ismert Tóth Gábor rögzítette, keverte és masterelte. A most debütáló dalról a következőket mondta el a zenekar.

“A nagylemez első fecskéje, felvezető single-je a DÉL. A szám alaptémáját Gábor, a zenekar gitárosa, billentyűse hozta le a próbaterembe, ahol közösen csiszoltuk tovább, amíg végül elnyerte végső formáját. Így került bele a refrén indie-s dobtémája, a stadionrockos kiállás és a punkos befejezés. Ez a szám tökéletesen bemutatja azt, hogy milyen lesz az album: egyszerre lesz benne punkos veretés, shoegaze-t idéző gitártémák, táncolható verzék és refrének.”

A dalszöveget szintén Gábor írta, aki így beszélt az ezzel kapcsolatos inspirációkról:

“Lakótelep, nyár közepe, dél körül. Még álmos vagy, de felkelsz. Na nem azért, mert lenne
melletted valaki, aki felébresztene, hanem mert a panelben nyáron dél körül már annyira
meleg van, hogy lehetetlen tovább aludni. És akkor észreveszed, hogy valójában még a
tegnapban, a tegnapelőttben vagy az az előttben ragadtál, amikor ugyanúgy nekifutottál a
nekifutásnak, csak éjjel 3 körül mindig arra jutsz, hogy majd inkább holnap, holnapután vagy azután. A dél egy önreflektív szám, önironikus lakótelepi kiégés-loop.”

A dalhoz forgatott videóról a következőket tudtuk meg:

“A számhoz a klipet Peter John Kiss és Keresztesi Balázs „Cucu” készítette. A felvételek a
gitárosunk, Gábor debreceni panellakásában készültek idén februárban, egy nagyon-nagyon hosszú nap alatt. Az alapkoncepciót mi vittük, amit Pete és Balázs tovább gondolt, így kerültek a klipbe a kanapés jelenetek, és rájöttünk: óriási poén olyan videót forgatni, amiben van helye az ökörködésnek.”

A BetterThanEver legközelebb Dorogon a Kacsában lép fel szeptember 18-án, a Headstock és a Lightchaser társaságában, a Kétképésközt lemezbemutatója pedig hazai pályán lesz, a
debreceni Nagyerdei Víztoronyban, a The Vernal és Soft zenekarokkal.

További információk a BetterThanEver Facebookján és Instagramján!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk