Hirdetés
Hirdetés

Lady Gaga is feketelistás Kínában

A kínai kulturális minisztérium Lady Gaga, Katy Perry és a Backsteet Boys számait is felvette arra a listára, amin az országban be nem mutatható felvételek szerepelnek. A lista nemcsak a tévés-rádiós bemutatásra, hanem az internetes sugárzásra is vonatkozik, így tegnap számos honlap üzemeltetője kapott szigorú hangvételű levelet, melyben arra szólították fel őket, hogy legkésőbb szeptember 15-ig lesznek szívesek eltávolítani az inkriminált műveket, ellenkező esetben eljárást indítanak ellenük.

Ahhoz, hogy Kínában egy zenemű bemutatásra kerülhessen (beleértve az online tartalmakat is), az importőrnek a szöveget le kell fordítania és jóváhagyásra benyújtani a kulturális minisztérium erre a célra létrehozott osztályára. a Global Times napilap szerint egy 2009-ben elfogadott törvény értelmében azok a számok, melyek szövegét ízléstelennek és közönségesnek minősítene, nem kerülhet nyilvánosságra Kínában.

A minisztérium legfrissebb közleményében 100 olyan szám szerepel, amit nem nyújtottak be a cenzoroknak, például, Lady Gaga The Edge of Glory című szerzménye és további hat dala, Katy Perry a Last Friday Night című száma, Beyonce a Run the World (Girls)-szel szerepel a listán, de megtalálható rajta a Backstreet Boys 1999-es I Want It That Way-je is. A többi előadó java része a távol-keletről származik, de a Simple Plan cí,ű kanadai és a Take That is szerepel még rajta. 

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló