Hirdetés
Hirdetés

Laces Out – Premieren a Slowmesh új videója

A budapesti Slowmesh harmadik albuma április végén jelent meg a H-Music gondozásában. A friss albumról eddig két videó jelent meg. Ezúttal pedig egy hangulatos stúdióklipet hozott a zenekar a Laces Out című dalra, amit a SounDay stúdióban forgattak, az album felvétele közben.

Hirdetés

Szabó Dávid, a zenekar énekese így emlékszik vissza a dal írására:

„Ez a dal az én ötletemből indult. Mivel nem vagyok hangszeres zenész, a telefonomba dúdoltam fel a riffeket, és elküldtem Zsoltnak, aki felgitározta, és ezt követően vittük le a témát a próbaterembe. Időközben azonban elbizonytalanodtam, hogy vajon nem egy meglévő híres dalt dudorásztam-e fel. Ezért aztán a kétlábon járó Shazamhoz, Chinóhoz, azaz Lakatos Attilához fordultunk, nem ismerős-e neki ez a téma valahonnan. Úgy voltunk vele, hogy ha ő nem tudja azonosítani, akkor ilyen dal nem is létezik.

Chino a dalkezdeményre azt mondta, hogy nem ismerős, de tetszik neki. A Pride & Glory, Lynyrd Skynyrd világát juttatja eszébe. Megnyugodtunk és azt gondoltuk, akkor nagy gáz nem lehet.

Aztán a próbateremben persze mindenki belerakta a saját ötleteit, így lett belőle igazi slowmesh-es közös szerzemény. Az elejére beraktuk még az idegesítő intrót, került bele némi gépi alap is, valamint a végére még bejött a sabbath-os outro, amit mi csak úgy hívunk, hogy a „gonosz halott”, és így állt össze a végleges szerkezet.

A dal szövegében tetten érhető az Ace Ventura film egy részlete. Biztos sokan emlékeztek rá. A Miami Dolphins rúgójának élete tönkre ment a kihagyott mezőnygól miatt, és egész hátralévő életében Dan Marinót, a csapat irányítóját okolta, aki állítólag fűzővel befelé tette le elé a lasztit. A dalunk mondanivalója: Ne másokat okolj, hanem vállald a felelősséget! Tanulj a hibáidból, így tudsz csak továbblépni!

A videót Gerő András Péter „Hex” készítette, aki az Auraleak zenekar énekese, illetve a Kill Monday Management vezetője. Hex végig ott volt velünk a stúdióban, életképeket is vett fel, és interjút is készített velünk, amit hamarosan szintén közkinccsé teszünk. Egy lemez megszületésének pillanatai, a stúdió sajátos hangulata – ezek olyan képsorok, amiket mindig szívesen nézünk vissza, és reméljük a rajongóink is így vannak vele.”

A videó:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók