Hirdetés

Labda helyett a partjelző kopasz fejét követte a mesterséges intelligencia

A nagyobb focicsapatok mérkőzéseinek közvetítésén profi stáb dolgozik, de a technikai fejlődés egyre több kisebb csapatnak is biztosítja, hogy a meccseiket közvetíteni tudják élőben, például a Youtube-on. Nyilvánvalóan ők nem tudnak egy egész stábot kifizetni, de a mesterséges intelligencia ebben is segít.

Már amikor nem keveri össze a partjelző kopasz fejét a labdával.

A járvány miatti zártkapus mérkőzések egyik legnagyobb segítsége volt a mesterséges intelligencia, aminek elég egy jó kameraállás, és már mehet is a közvetítés. Nyilván nem lesz olyan az eredmény, mint a nagy meccseken, de a labdát követi, és képes mér rá is közelíteni, hogy jól lehessen látni a támadásokat és a gólokat. Az ötlet jó, olcsón megvalósítható, és a szurkolók is örülnek, illetve örültek, amíg ki nem derült, hogy az algoritmusnak vannak gyenge pontjai.

A skót Inverness Caledonian Thistle csapata az Ayr United elleni meccsét is így szerette volna közvetíteni a szurkolóknak, csak a mesterséges intelligencia a focilabda helyett elég gyakran a partjelző kopasz fejét követte. A szurkolók emiatt gólokról és helyzetekről maradtak le, és nem voltak túl elégedettek, főleg, hogy a gól helyett is a partjelzőt pásztázta a kamera.

A csalódott szurkolók egy összeállítást is készítettek arról, hányszor tévedett az algoritmus, miközben a pálya valamelyik másik részén éppen izgalmak történtek.

Az eset azon túl, hogy vicces, azért tökéltesen megmutatja, hogy bár számtalan sportközvetítésnél használják ezt a technológiát, milyen apróságon el lehet csúszni, ha az algoritmus nem megfelelő.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,003KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,870FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk