Hirdetés

Különleges, könnyűzenészek számára is vonzó alkotói pályázatot hirdetett az NKA Halmos Béla Program

Népzenei alapú zenemű létrehozására nyerhetsz alkotói támogatást!

November 24-én, kedd éjfélig várja a jelentkezéseket a Halmos Béla Program nemrég meghirdetett pályázata, melynek során népzenei alapú zeneműveket, illetve népdalok feldolgozásait várja az elbíráló bizottság. A benyújtott művek időtartama alapján három kategóriában indulhatnak készülhetnek pályaművek, a szervezők pedig a nép- és világzenei, illetve komolyzenei szerzők mellett kifejezetten várják jazz- és könnyűzenei szerzők, előadók jelentkezését! A pályázati támogatás keretösszege 56 millió forint. Részletek, elérhetőségek a folytatásban!

A Halmos Béla Program célja a népzenei utánpótlás támogatása, színvonalas népzenei és világzenei produkciók fellépési lehetőségeinek, bel- és külföldi népszerűsítésének, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a velük együtt élő nemzetiségek népzenei világát jellemző kulturális sokszínűség bemutatásának elősegítése. A Program lehetőséget kíván adni, hogy a tartalmas, értékes népzenei és a népzenei hagyomány mély ismeretén alapuló világzenei szólisták és együttesek produkciói eljussanak a szélesebb közönséghez. Azon alkotókat és előadóművészeket kívánja támogatni, akik a legjelentősebb eséllyel bírnak színes zenei kultúránk nemzetközi jelenlétének megerősítésében, a magyar modell terjesztésében.

A Halmos Béla Program weboldalán a következőképpen mutatta be a most aktuális pályázatot:

A nemrégiben kiírásra került új pályázatunk célja, hogy a népzenét értő módon felhasználó minőségi, új zeneművek – önálló zeneművek, színházi kísérőzenék, zenés színdarabhoz készülő zeneművek, táncszínházi kísérőzenék –, vagy népzene-, illetve népdalfeldolgozások szülessenek. A pályázatra népzenei, világzenei, jazz, komolyzenei és könnyűzenei alkotók egyaránt jelentkezhetnek.

A zeneműveket hossza szerint három kategóriába soroljuk, és eszerint változik az igényelhető támogatás összege:

10 perc alatti zenemű alkotására pályázható összeg max: 500 000 Ft

10-30 perces zenemű alkotására pályázható összeg max: 1 000 000 Ft

30-50 perces, vagy annál hosszabb zenemű alkotására pályázható összeg max: 3 000 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje november 24., éjfél. A részletes kiírást megtaláljátok az NKA oldalán.

A zeneművet a Kollégium értékeli. Az elbírálás szempontja a kompozíció szakmai kimunkáltsága és művészi értéke.

Fontos információ, hogy a határidőig elkészített mű beadásához ezúttal nem feltétlenül szükséges partitúra, elég kattintható, nem nyilvános YouTube, vagy Soundcloud link, vagy tetszőleges adathordozón rögzített hangfelvétel mp3 vagy mp4 formátumban beküldendőpostai úton az NKA Igazgatósága címére (1389 Budapest, Pf.128.), és az elkészült zenemű demóanyaga is beadható, ami jelentősen kibővíti a lehetséges pályázók körét. Egyszerűbben fogalmazva az is pályázhat, aki nem annyira képzett zeneileg, hogy komplett partitúrát írjon, vagy olyan eszközöket, például hangmintázást használ, melyek nehezen írhatók le ilyen formátumban.

További információk az NKA oldalán, valamint a Halmos Béla Program weboldalán és Facebookján!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk