Hirdetés
Hirdetés

Kriptovalutázik a speed-folk-freak-punk – Dalról dalra a Bohemian Betyars új nagylemeze

Négy év után jelentkezett új nagylemezzel a speed-folk-freak-punk Bohemian Betyars. A Gubancos című anyag a zenekar tagjainak eklektikus ízlését egyesíti, a szövegvilágban pedig a globális és személyes rosszullét, illetve ennek a teljes ellenpárja is megtalálható. Ezt a sokféle hatást gyúrták egybe egy zalai kis faluban, a világtól távol, a stúdióköltségeket kriptovalutával fizették ki, a megjelenéshez pedig egy jótékonysági NFT kampány is társul. Egy jótékonysági kampány keretében ugyanis október 31-től mindenki megvásárolhatja az album dalszövegeinek egy-egy sorát. Az adományozók a lemez digitális megvásárlásán kívül kapnak egy blokklánc hálózaton hitelesített kupont is (NFT), amely biztosítja a vásárlás hitelességét, és tagja lesz a zenekar legbelsőbb támogatói körének. A befolyt összeget pedig fiatal, feltörekvő zenekaroknak szeretnék odaadni egy miskolci tehetségkutató keretében.

Most viszont alább meg lehet hallgatni az albumot, aminek dalaihoz a zenekar két szövegírója fűz kommentárt.

Makuka

Palágyi Máté Kakas hegedűs: Ez egy igazi közösségi szellemben íródott dal, amibe mindenki beleadta a magáét, borsodi tájszólásokkal színesített dalszöveg, amely az elfogadásról, az öniróniáról és a miskolci életérzésről szól.

Arra vágyom

Szűcs Levente énekes-gitáros: Ez az első dal, ami megszületett az új lemezről. Tangós-szörfös fohász testünk-lelkünk épségéért.

Ne sírj anyám

Palágyi Máté Kakas: Talán már kinőttük valamennyire, de még mindig bennünk van a bizonyíthatnék a szüleinknek, hogy nem vesztünk el még oly nagyon. A dal végül az anyukáknak ad igazat, mert a saját feje után futó főhős a végzetébe menekül.

Lebegő

Szűcs Levente: Az egyik személyes kedvencem, egy könnyed nóta a lebegésről, földet érésről.

Pont úgy van most mint volt régen

Palágyi Máté Kakas: A Muzsikás rendszerváltás előtti nótája a mai napig tökéletes lenyomata egy elnyomó rendszernek. Szerettük volna a saját képünkre, jelenünkre formálni a népdalt, jelezve, hogy pontosan ugyanazt érezzük, mint ők.

Elölről újra

Szűcs Levente: Olyan borús időben született dal, amikor úgy érzi az ember, hogy bármibe kezd, bármit remél, úgyse fog kisütni a nap.

Föld alá, ég felé

Szűcs Levente: A lemez fekete báránya, az elérhetetlen hajkurászásáról. Tőlünk kicsit szokatlan hangulatú és dalszerkezetű, de élveztük a kísérletezést, felszabadító volt.

Ellentétek balladája

Szűcs Levente: Életemben eddig egyszer léptem fel egyedül, erre az alkalomra dolgoztam fel Villonnak ezt a versét. Aztán megtetszett a zenekarnak is, így végül teljes betyár-hangszerelést kapott, és az egyik legkedveltebb dalunkká vált.

Kelen Shavo

Palágyi Máté Kakas: A Parno Graszt zenekarral felvett közös dal a bánat kizenéléséről és a közösségünk erejéről.

Élet és Hírnév

Szűcs Levente: A karantén alatt kihirdettek egy pályázatot Janus Pannonius munkásságát feldolgozandó zenei művekre. Belevetettük hát magunkat, bár nem nyertünk semmit vele, de úgy megszerettük, hogy felkerült bónuszként a lemezre.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,791KedvelőTetszik
2,984KövetőKövetés
1,650FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók