Hirdetés

Krétával rajzolt – Premieren a Cirkusz-KA új videója

2018-ban a Forog című kislemezen jelent meg a Krétával rajzolt első verziója, akkor még csak digitálisan, de a következő készülő korongon is helyet szánt neki a Cirkusz-KA. A negyedik nagylemezük, a Fehér, arany a NarRator Records kiadói gondozásában Molnár Csaba tervezte, téli álom-szerű borítóval jön majd ki december 11-én, az Opus Jazz Clubban.

Szlávics Anna énekes:

“Már több mint tízéves az együttesünk, szerzőtársammal, Rock Tamással, zenésztársainkkal és segítőinkkel sok közös öröm és bánat van mögöttünk alkotóként, csapatként, kollégaként és barátként is. Hallgatóinkkal közös ünnep lesz a bemutató koncert.

A ‘Krétával rajzolt’ még 2018-ban született, de már a „Fehér, arany” dalainak hangulata.  Az új lemezre újragondoltam a hangzást, énekszólamokkal, effektekkel, új masterrel. A dal szövege nekem az együtt eltöltött időről üzen, ahogyan apránként összefonódik a sorsunk – vagy talán illúzió volt az is, hogy egyedül léteztünk, egymás mellett. Megjelenik a férfi-női minőség ebben a különállásban, majd összeolvadásban, de ‘nem kell’ a szerelemre gondolni, nekem legalábbis minden kapcsolatról szól.

Nagyon sok kimondani, de 2018-tól gyűjtöttük a videókat a klip néhány percnyi képanyagához, amerre épp koncerteztünk akkoriban, Rómában, a szlovén tengernél, no meg Nagymaros környékén, ahol Tamás él. Azzal, hogy saját gyűjtés minden képkocka, valami személyesebbet szeretünk volna átadni a hallgatóknak a zenénken túl. Engem a művészetben – legyen szó zenéről, képzőművészetről vagy irodalomról – a személyes hang érdekel, így alkotóként is erre törekszem. A mi alkotási folyamatainkra nagyon jellemző, hogy a sok óra nyersanyag felvétele után végül csak a nagymarosi képanyag került a videóba – kivágtuk Rómát és a tengert is. Dalaink is így születnek, folyamatban vagyunk, rengeteg ritmus, akkord és dallam, amiből lehet, hogy egy ütem se kerül koncertre vagy felvételre, és mégis enélkül a rengeteg ‘nálunk maradt’ hang és sor nélkül nem lenne egy Cirkusz-KA-dal sem.”

Az elmúlt másfél-két év nehézségei után a zenekar még nagyobb hálával készül minden fellépésre. A december 11-ei bemutató az Opus Jazz Clubban, vendégművészek közreműködésével megvalósuló koncert lesz, csupa, élőben még soha el nem hangzott dallal, és az ismerős dalok is többségében új, még sosem hallott hangszerelésben kerülnek bemutatásra.

A videó:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk