Hirdetés
Hirdetés

Kovács Ákossal és Nagy Feróval soraiban alakult meg a Petőfi Zenei Tanács

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács kedden az A38 hajón, a szakmai tanácsadó testület elsődleges küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki – közölte kedden a kultura.hu weboldal.

Hirdetés

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezésének célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét – áll a szövegben.

A Petőfi Zenei Tanács tagja Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos és Tátrai Tibor.

„A felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez”

– közölték.

Mint írják, Demeter Szilárd, a PKÜ vezérigazgatója szerint

„a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír. Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig”. „Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni”

– fogalmazott.

Elmondta: már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki.

„És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete”

– tette hozzá Demeter Szilárd.

A Telex.hu megkérdezte, hogy miért nincs egyetlen nő sem a tanácsban, amire Demeter Szilárd azt válaszolta, hogy a tanács összetétele teljesítményalapú, a felkéréskor a hozzáadott értéket nézték,

„nem bárkinek a biológiai, avagy társadalmi nemét. Ezt soha nem néztem, mint ahogyan a szexuális szokások alapján sem szoktam megkülönböztetést tenni. Felkérésünket mindenki elfogadta”

– írta, és a Telex cikkéből az is kiderült, hogy

„a tanács tagjai havi bontásban kevesebb mint 100 ezer forint díjazásban részesülnek munkájuk ellenértékeként”.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók