Hirdetés
Hirdetés

KÖRÚT- Zenéje vagy valakinek

Ha valaki Pestre asszociál, egészen biztosan szóba kerül a Nagykörút, azaz a Körút, amely különös történetéből adódóan mint egy csatorna körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt dalok is születhetnek belőle, erre bizonyság a Körút nevet felvevő projekt, amely a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikus és kultikus magyar filmjeit idézve jelentette meg Zenéje vagy valakinek címmel debütáló dalát az art mozik napján.

Nagypapám a Lenin körút 52-ben lakott, pont a Royal szállóval és a Vörös Csillag mozival szemben, szóval a Körút számomra mindenképp a nyolcvanas évek neonfényes melankóliáját jelenti

mesél identifikációjáról Genser András, a Körút projekt létrehozója, majd kicsit kitekintve hozzáteszi:

Budán a Bem mozit, a Moszkva téren a hamburgert csalamádé nélkül, a Gusto bárt a Frankel Leó utcában és a gimnazista éveket a  Rákócziban.

Gensi sok mindennel foglalkozott eddig a rádiózáson vagy a reklámzene-íráson túl is, de hogy saját zenei projektbe fogjon, azaz gyerekkori emlékeit dalokba konvertálja, csak az utóbbi években fogalmazódott meg benne.

Évek óta ömlenek hozzám a zenei ötletek a legkülönbözőbb formában és szép lassan kiadták a Körutat. Viszonylag hamar tudatosult bennem, hogy nekem ezt most végig kell csinálnom, úgyhogy azóta csak megyek utána és próbálom jól játszani a játékot. Nekem ez most nagyon jól esik, hogy visszaadhatok valamit abból, amit kaptam zenétől és filmtől itthon.

A Zenéje vagy valakinek című debütáló dalban az a Shawn Lee dobol, aki Amy Winehouse In My Bed című számában is hallható, Juhász Gábor dzsesszgitáros szólózik, Springer Márton basszusgitározik, minden máson, beleértve az éneket, Genser András játszik.

A felvételhez egy olyan különleges klip készült – sőt kettő is, hiszen a fekete-fehér változat a dal filmzenés átiratához lett megvágva -, amely klasszikus magyar filmjelenetekből lett összevágva, ahol az Eszkimó asszony fázik vagy éppen a Dögkeselyű békésen alkot egy egységet. A közös nevező természetesen a Körút és környéke:

Újranéztem a kedvenc magyar filmjeimet, aztán másodszor is megnéztem őket és az összes olyan jelenetet, amelyik asszociált valamilyen módon a Körútra, rendszerbe szedtem és elkezdtem játszani a képpel, hanggal és működött. Sikerült minden filmjelenetet hivatalosan is engedélyeztetni, úgyhogy azt gondoltam, hogy akkor ennek így tényleg van értelme.

A projekt zenei körutazása nem ér véget, sőt egy teljes album készül.

Karácsony napján tervezem az albumot megjelentetni, addig pedig minden hónapban jövök egy dallal és egy filmmel (klippel), számomra kedves vendégekkel is. A második felvételen Schoblocher Barbi fog énekelni. Az albummal párhuzamosan összerakok egy élő szettet, amit szuper lenne majd  a megfelelő helyen és időben bemutatni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk