Hirdetés

Környezettudatos karácsony? Akkor edd meg a fát!

Az ünnepek után gyakran merül fel az a kérdés, mit tud tenni valaki, hogy a karácsonyfa, amit napokig áhítattal csodált, ne a szeméttelepen végezze. Vannak tippek barkács projektekre, fel lehet használni tűzifának, akár oda is lehet adományozni olyan szervezeteknek, akik rászoruló családoknak gyűjtenek tűzifát, és most megérkezett a legújabb őrület, aki szeretné, meg is eheti.

Azért azonnal óvatosságra is intenénk mindenkit, akit most felvillanyozott a lehetőség, hogy szilveszterre lesz mit rágcsálni a buliban. A ciprus, a tiszafa, és a cédrusfák is mérgezőek, és még ha olyan fát is vásárolt valaki, ami egyébként nem árt z egészségnek, akkor sem tudhatja, hogy milyen permetezőszerekkel és kemikáliákkal kezelték.

Viszont ha a fenyőfa biztos helyről érkezett és mondjuk egyszerű lucfenyő, akkor kezdődhet a receptkeresés.

Ha valaki azt gondolná, hogy ez lesz a legnehezebb feladat, annak eláruljuk, hogy van már a témára szakosodott szakácskönyv is. A How to Eat Your Christmas Tree, azaz a „Hogyan edd meg a karácsonyfát” 2020 októberében jelent meg. A szerző a munkatársaival akkor már évek óta gyűjtötte a karácsonyfás recepteket.

Kiderült például, hogy  a lucfenyőnek „narancsos” és „vaníliás” íze van, ami jól működhet fagylaltokban. Aki jegenyefenyőhöz jutna valahonnan, annak szerencséje van, mert „igazán zamatos és igazán füves”, és ez nagyon jól passzol olyan ételekhez, ahol karakteresebb ízekre van szükség. Jól kiegészít savanyított ételeket vagy halakat. A tűnyalábos fenyő vagy hosszútűs fenyő már-már virágos jegyeket mutat, így például teának is jó lehet.

Aki izgalmasnak találja, és kipróbálna egy nyomokban karácsonyfát tartalmazó jégkrémet, halat vagy savanyúságot, az itt talál hozzá receptet.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk