Hirdetés

Korlátlan mennyiségű zenét segít digitálisan terjeszteni a TuneCore

Mikor egy zenekar úgy dönt, hogy az elkészült dalainak ideje lenne a streaming szolgáltatók oldalára kerülni, akkor alapvetően kétféle modell közül választhat. Az egyik a bevételmegosztásos, mikor a terjesztéssel, promócióval, elszámolással és folyamatos ügyintézéssel kapcsolatos költségeket nem kell kifizetnie, hanem a keletkező bevételek egy bizonyos százalékát vonja le a terjesztő. A másik fix, éves díjas modell, mikor egy bizonyos összegért kap terjesztési szolgáltatást. Ez utóbbi modellben mutatott be újdonságot a a francia Believe disztribúciós vállalat része, a TuneCore.

A szolgáltatásuk azt teszi lehetővé zenekarok, menedzserek és kiadók számára, hogy több mint 150 zeneáruházban elérhetőek legyenek a tartalmaik. Az elérhető csomagjaikat most egy korlátlan verzióval bővítették, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy fix éves díjért korlátlanul tudnak zenét kiadni, azaz ha minden nap két dalt szeretnének kiadni, akkor akár ezt is megtehetik. Hogy melyik csomag mennyibe kerül, és abba egyébként mi fér bele, arról itt lehet bővebben olvasni.

A TuneCore azt mondja, hogy az új csomaggal egyrészt eleget tettek a művészeik kérésének, másrészt az látszik, hogy mára teljesen eltolódtak a különböző megjelenési stratégiák és szembe naz évente megjelenő egy lemezzel, sokkal jellemzőbb, hogy több single-t adnak ki a zenekarok, ezzel fenntartva a hallgatóik érdeklődését.

Az új csomaggal arra is szeretnék biztatni a feltörekvő előadókat, hogy merjenek kisérletezni különböző megjelenési stratégiákkal, aminek eredményeképpen várhatóan több emberhez tud eljutni a zenéjük.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk