Hirdetés

Korlátan üzleti tarifákat mutatott be a Yettel

Az új lakossági tarifák után a Yettel most az üzleti előfizetőket érintő újdonságairól is beszámolt, aminek a középpontjában a korlátlan mobilcsomagok, és innovatív megoldások állnak.

Új, Business Prime tarifacsomagok

A kis- és középvállalkozások életét könnyítik meg az új tarfiacsomagok, amelyben a fő hangsúlyt a korlátlan szolgáltatások, a gyorsított ügyfélkiszolgálás és az összevonható készülékkedvezmény kapják. Megtartották azokat az elemeket, amelyek eddig is fontosak voltak, tehát tartalmaznak leforgalmazható SMS-eket és nemzetközi hívásperceket is, miközben elérhetővé váltak olyan tarifacsomagok is, amelyek kisebb adatkeretet, vagy éppen teljes lebeszélhetőéget biztosítanak.

Kép: Yettel

Egyszerűbb gépek közötti kommunikáció

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentése alapján a Yettel Magyarországon piacvezető, az eszközök közötti (M2M) kommunikációra használt aktív SIM kártyák piaci részesedésében. A cég mobilhálózatán elérhetővé vált az LTE-M technológia

Ez egy magasabb szintű, speciálisan a gépek közötti kommunikáció (M2M/IoT) kiszolgálására fejlesztett hálózati képesség. Szintén az M2M/IoT területet érinti, hogy a már eddig is használatban lévő NarrowBand Internet of Things (NB IoT) hálózat most már már az ország területének 70 százalékán elérhető.

Az eszközök közötti kommunikáció elsőre úgy tűnhet, hogy csak a vállalkozásokat érinti, de ez nem minden esetben van így. A gépek közötti kommunikációra számos cég fejleszt megoldásokat, a közműszolgáltatás, egészségügy, biztonságtechnika, közlekedésbiztonság, stb. területén.

Kép: Yettel

Ezekben nagy mennyiségű jeladó eszköz vesz részt a rendszerben, adatforgalmuk és mobilnetes sávszélesség-igényük alacsony – például egy vízszolgáltató vállalat jeladói az ügyfelek mérőóráiban. A tömeges eszközigény miatt fontos szempont egy-egy jeladó egységára. Ezek az eszközök akkor tudnak olcsók maradni, ha nem a legmodernebb, hanem az M2M feladat ellátására „éppen elegendő” képességű alkatrészekből szerelik össze őket, és nem rendelkeznek kihasználatlan képességekkel, haszontalanul növelve az eszköz árát.

Ráadásul az egyes jeladók helyhez kötötten működnek – például egy mérőóra havi rendszerességgel jelt ad a központi rendszernek. Az M2M rendszerben működő jeladók egy speciális „NB IoT” hálózaton üzemelnek, ami igen alacsony, ~70 kbps sávszélességgel tökéletesen kiszolgálja a gépek közötti kommunikáció igényeit. A Yettel NB IoT lefedettsége korábban a Dunántúlra és Budapestre koncentrálódott, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azonban már az ország számos pontján, területileg körülbelül 70 százalékán érhető el a szolgáltatás. Ez a lefedettség a hálózatmodernizációs munkálatoknak köszönhetően folyamatosan növekszik, miközben a szolgáltató fejlesztette képességét, hogy felhasználói igény esetén jelenleg nem lefedett területeken bővítse NB IoT hálózatát.

Kétirányú kommunikáció

A NB IoT-hez képest az LTE-M legnagyobb újdonsága azonban, hogy már a kétirányú kommunikációt is lehetővé teszi, azaz egy jeladó nem csupán jelt ad, majd „elalszik”, hanem a központi rendszer az LTE-M hálózaton képes megszólítani az egyes gépeket, végpontokat, immár fejlettebb eszközöket, kamerákat, stb. Az LTE-M bevezetésével megnyílt az SMS-küldés és a hangalapú hívások lehetősége is a gépek közötti kommunikációban, amire korábban NB IoT hálózaton nem volt lehetőség. Ezek a funkciók jelentősen bővítik tehát az új technológia felhasználási lehetőségeit. Az LTE-M kapcsolódást a Yettel az ország 60 százalékán biztosítja.

Megérkezett a Prime, de ez a yetteles

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk