Hirdetés

Körbezárul – Ízelítő az új Tündérvese-lemezről

Lángoló Premier

Teaser videóval harangozza be második nagylemezét a Tündérvese. Az új anyagon visszaköszönnek a zenekarra jellemző keleti, alter és metálos stílusjegyek, sok szempontból mégis egy újabb, direktebb zenei anyag várható tőlük. Először egy rövid, instrumentális dalt mutatnak be, amit az album előzetesének szánnak.

Hirdetés

“Az új lemez az ember testébe, elméjébe, hétköznapi életébe való bezártságáról, és az abból való kitörésről szól. Ehhez a koncepcióhoz igazítottuk a lemez hangzását, de ide tartozik a videó épített és digitális díszleteinek zártsága is”

– mondta a zenekar frontembere, Szeiler Bálint.

A videóban látható digitális világot a zenekar gitárosa, Bártfai Gábor és Pataki Szonja készítette. A zenekar tagjait 3D-ben szkennelték be, a digitális sziluettjük pedig a szintén animált sivatag közepére került.

“Egy, az építőiparban használatos technológiát ötvöztünk 3D animációval és valós filmfelvételekkel, ami így egy nagyon izgalmas fúziót adott ki. Rengeteget kísérleteztünk, a végeredmény több mint 200 munkaóra alatt jött létre”

– mesélte az elmúlt hónapok munkájáról Bártfai Gábor.

A videóban fizikai valójában is megjelenik a zenekar, ezeket a képeket Szombath Máté kliprendező, a csapat basszusgitárosa rögzítette. A zenélős részek egy képzeletbeli vonatkocsiban játszódnak, amit a zenekar vizualitásáért felelős Farkas Clara álmodott meg.

“Sokat dolgoztunk azon, hogy a képanyag illeszkedjen a zenekar eddigi imázsához, de reflektáljon az új zenei világra is. A díszlet a Tündérvese zenei és szövegi elemeltségét igyekszik tükrözni. A felhők és a kreált sivatagi háttér megjelenítése egy keleties belső térben szintén ezt a varázslatos hangulatot erősítik”

– összegzett Farkas Clara.

A zenekar hamarosan a színpadon is mutat új dalokat az ősszel megjelenő lemezről, június 17-én ők nyitják az A38 megújult tetőteraszát a Feed The Mogul társaságában.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
803FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk