Hirdetés

Konzoljátékozásra használják a mozikat

Alternatív pénzszerzési lehetőséget találtak maguknak a mozik Koreában. Ki lehet bérelni a termeket, hogy mozivásznon, mozihangzással játsszanak a felhasználók.

Egy 200 férőhelyes terembe összesen négy ismerős ülhet be, és a játékosok szerint az élmény egyszerűen csodálatos.

A lövések hangja élénk, amikor valami felém repült a vásznon, még sikítottam is

– mondta  a 25 éves Eui Jeong Lee a BBC-nek. Koreában félházzal működhetnek ugyan a mozik, de kevés új film jön ki, és az emberek sem érzik még elég biztonságosnak a moziba járást, így drasztikusan visszaesett a forgalmuk. A CGV hálózat hirtelen ötlettől vezérelve gondolta úgy, hogy gamereknek adja ki a termet, és így tesz szert némi bevételre.

Nagyjából 28 ezer forintba kerül két órára a terembérlet este hat előtt, hat után pedig 40 ezer forintot kell fizetni. A játékos viszi a saját konzolját, a játékait és a kontrollereket.

Azt nem lehet mondani, hogy ezen fognak meggazdagodni a mozik, ugyanis legalább 600-1200 dollár bevételük lenne akkor is, ha a 100-200 fős termek félházzal üzemelnének, és ebbe még nem számoltuk bele a fogyasztást. A mozi szerint ez is több mint a semmi.

Az év elején hirdették meg a lehetőséget, azóta nagyjából 130 foglalásuk érkezett, többségében 30-40 éves férfiak, de párok és családok is vannak a bérlőik között.

Frissítés: Jó hír, hogy itthon is elérhető ez a szolgáltatás a Cinema City Mammut VIP termeiben, ahogyan arra egy kommentelőnk hívta fel a figyelmet. A voucher 120 ezer forintba kerül, a játékos 19 barátját viheti magával, akik előtte fél órán keresztül korlátlanul fogyaszthatnak az étel-ital választékból, aztán két órát játszhatnak.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk