Hirdetés

Könyvnek álcázza magát a Bang & Olufsen új hangszórója

A Beosound Emerge egy olyan vezeték nélküli otthoni hangszóró, ami ennél tökéletesebben már nem is passzolhatna egy könyvespolcra sem, hiszen gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy könyv.

Jó, persze nem olyan direkt vicceskedve teszi ezt, hogy aztán a Bűn és bűnhődés gerincű, könyvnek látszó tárgyból bömböljön a metál zene, hanem letisztult dizájnnal, amiért a LAYER tervezője, Benjamin Hubert volt felelős. A hangszóró széle hasonlít a könyvek borítójára, és a Bang & Olufsen logó is emlékeztet arra, ahogyan a könyvek gerincén megjelenik az író és a cím.

Fotó: LAYER X Bang Olufsen

A legnagyobb kihívás egyébként az volt, hogyan tudnak egy meglehetősen vékony testből jó hangzást kinyerni, és hogy önállóan is jól mutasson, ha végül nem a könyvek közé kerülne. Hubert arról is mesélt, hogy a cél az volt, hogy bár kevés helyet foglaljon, ez ne menjen a hangzás rovására. Ami viszont még ennél is izgalmasabb, hogy moduláris a kialakítása, ami alatt nem a külsejét kell érteni, hanem azt, hogy egyszerűbbé válik nemcsak az esetleges javítás, hanem ha valami teljesen új funkcióra lesz szükség 2-3 vagy akár több év múlva, akkor ne kelljen egy új hangszórót venni, hanem egyszerűen lehessen upgradelni, nagyjából úgy, vagy annál is egyszerűbben, mint ahogy egy számítógépben ki lehet cserélni a videokártyát, vagy bővíteni lehet a memóriát.

Csak itt a kapcsolódás vagy a streamingtechnológiáért felelős modulokat lehet kicserélni, ha azok idejétmúlttá válnak. 

Jelenleg támogatja az Apple Airplay 2-t, a Chromecastet, beépített rádió van benne és mikrofon, hogy hangvezérléssel is lehessen működtetni. A Beolink kapcsolódási mód ősztől lesz elérhető. Az Emerge sima fekete változata 599 euró, azaz 215 ezer forint lesz, az aranyozott verzió pedig 749 euró, azaz nagyjából 270 ezer forint.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk