Hirdetés
Hirdetés

Könyvben, letöltőkóddal jelent meg Lovasi András új nagylemeze, de lesz belőle bakelit is

A ma megjelent Grand Hotel Halmahera (Tréning a Mennyországhoz) konceptlemez: 13 összefüggő dal, amiket prózai szövegrészletek kötnek össze. A lemeznek azonban nemcsak a tartalma, a megjelenése is formabontó.

Hirdetés

Lovasi András harmadik szólóalbuma az elmúlt egy-két évben állt össze, néhány dalát már élőben is tesztelte a dalszerző-énekes, többek között azokon a kertkoncerteken, melyeket Lovasi pécsi házának, azaz az LA Gardens Studiónak a kertjében rendez időről időre. A dalok eredetileg egy szál gitárra íródtak, menet közben lettek meghangszerelt, kamarazenekar-hangzású számok.

Az albumon, aminek kerettörténete egy egzotikus nyaralás, ám amely a lét kisebb, nagyobb és még nagyobb kérdéseit kerülgeti elégikusan és ironikusan, közreműködik G. Szabó Hunor dobos, Gábor Andor UFO ütőhangszeres, valamint Kispál András gitáros. Ő többek közt a klasszikus Kispál-dal, a Jutka újraértelmezett változatában játszik.

„A dalok az elmúlt két-három év termései, sokukat már játszottam koncerten is. A pécsi kertkoncerteket többek között azért is tartottam, hogy kis létszámú közönség előtt tesztelhessem, mi az, ami működik a műsorba tűzve. Már a stúdiómunkálatok idején hívtam át Kispált is, hallgassa meg a demókat. A véleményezésből végül az lett, hogy két dalban ő is gitározik.”

A Grand Hotel Halmahera nemcsak tartalmilag formabontó, megjelenése sem a megszokott. Azon túl, hogy a hanganyag megjelenik a szokásos online platformokon, valamint novemberben bakeliten a boltokba kerül, készült egy 100 oldalas könyv, amely Korolovszky Anna tervezőgrafikus munkája. A kiadvány nemcsak képeskönyv, nem is kizárólag szövegkönyv, hanem a kettő együtt, és még annál is több: asszociatív módon, egy másfajta szemszögből, részben a vizualitást segítségül hívva közelíti meg azt, amit a lemez elmesél. A könyv illusztrációiból Erős József készített minimálmozgásos videóillusztrációt, így a teljes lemez a Youtube-on is exkluzív megjelenést kapott:

„Azt látjuk, hogy az amúgy is alacsony CD-vásárlások oka többségében az, hogy bár szeretnének hazavinni, kézbe venni valamit a rajongók, de – folyamatosan ezt a jelzést kapjuk – lejátszani már nem tudják min. A Tompa kések Kiscsillag-lemeznél is azt tapasztaltuk, hogy a közönségünk fogékony a művészi igényű, zenéből és dalszövegből táplálkozó nagyobb ívű illusztrációra. 2021-ben a könyv és a vinyl formátumban látjuk a fizikai hordozó létjogosultságát.”

Azok, akik a könyvet megvásárolják, egy letöltőkód segítségével, a legjobb minőségben, veszteségmentes (.wav) formátumban juthatnak hozzá a Grand Hotel Halmahera hanganyagához. A könyv Lovasi András webshopjából rendelhető, de elérhető az ismert lemezboltokban és néhány független könyvesboltban.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók