Hirdetés
Hirdetés

Koncertfilm-vetítéssel indította 15. évadát a Kobuci kert

Rendhagyó módon három koncertfilmmel nyitja jubileumi évadát a Kobuci Kert. A főváros egyik legkedveltebb szabadtéri koncerthelyszíne a világzene-jazz, az underground és a népzene fontos alakjait: Lukács Miklóst, Frenket és a Kalász Bandát kérte fel, hogy képviseljék a hely másfél évtizede érlelődő műsorkínálatának alaptörekvéseit. Hajdu Szabolcs, Balázs Béla-díjas filmrendező közreműködésével különleges nézőpontból, művészfilmes eszközökkel, szokatlan helyszínen rögzítették a Kobuci műhely három koncertjét. A filmeket a Toldi Moziban tartott bemutatókat követően hamarosan online is elérhetőek lesznek, a kobuci.hu/muhely oldalon.

Hirdetés

A Kobuci Kert csapata, akik az elmúlt tizenöt évben a a kortárs könnyűzene legintimebb hangulatú koncerthelyszínét építették fel Óbudán, azt ígéri, hogy a jubileumi évad a folytonosságról, a folytonosság megtartó és értékteremtő erejéről szól majd. Hitvallásuk szerint a peremműfajok szeretete, a vendéglátás etikája és a minőségre nyitott közönség az a három alapvető pillér, ami meghatározza a hely szellemét.

„Nem szeretnénk nosztalgiázni, mert az élő zene mindig a pillanatban, a mostban történik, de a film képes megörökíteni az időt”

– indokolja Kaszap Atilla programigazgató, hogy miért kérték fel Hajdu Szabolcsot és barátait a különleges együttműködésre a jubileumi évad alkalmából. A népzene, a jazz és az underground számukra fontos és megkerülhetetlen alakjai: Lukács Miklós, Frenk és a Kalász Banda hosszabb előkészítő munkák és beszélgetések nyomán találkoztak a művészfilmes világ progresszív képviselőivel. Hajdu Szabolcs rendezése és Bántó Csaba operatőri munkája különleges formát adott a találkozásoknak, amelyekből szokatlan műfajú, filmnyelvileg is izgalmas koncertfilmek születtek.

A filmes nyitány után áprilistól a Zichy-kastély udvarában idén is a kortárs könnyűzene legrangosabb hazai és olykor nemzetközi muzsikusai váltják egymást.

Április 13. Zuboly

Az ethno-hiphop legfontosabb hazai formációja, akik többszörös visszatérő vendégei a Kobuci kertnek, és az ő nevükhöz köthető a KOBUCI INDULÓ, ami egy remek beharangozója a helynek és magának a varázslatnak is, ami itt történik.

Április 14. – Parno Graszt

Az autentikus cigányzene nyelvén és erejével meséli tovább saját család- és világtörténetét a szokásos hangulatban.

Április 15. – Péterfy Bori & Love Band 

Szombat este a Péterfy Bori & Love Band mutatja meg, hogy a Kertben az underground nagy fellépői is intimebb, közvetlenebb hangulatban találkozhatnak a közönséggel. A koncerrtre már minden jegy elfogyott, így a Kobuci első Sold Out koncertjét Péterfy Bori&Love Band fogja adni.

És ami még várható

A tavasz további fellépői, a teljesség igénye nélkül: Blahalousiana, Honeybeast, Bohemian Betyars, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Konyha és Söndörgő, Kerekes Band, Anna and the Barbies, Hot Jazz Band, Budapest Bár, Ripoff Raskolnikov és a Braindogs.

2023-ban egy új műfaj, a rap is teret kap a Kobuci műsorkínálatában a fiatalabb generációk felé való fordulás jegyében. És végül, de nem utolsó sorban, idén merch-termékekkel is várja a látogatóit a Kobuci Kert.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók