Hirdetés
Hirdetés

Koncertet ad a Korál, premieren a beharangozó klip

2024. február 12-én az Operett Színházban a zenésztársak meghívott vendégelőadók segítségével szólaltatják meg Balázs Fecó és a Korál legnagyobb slágereit. Dorozsmai Péter így mesél a közelgő koncertről:

„Amikor 2019-ben elkezdtünk foglalkozni a Korál utolsó lemezének ötletével, bennünket is meglepett, hogy milyen élvezettel veszünk el a legszebb dalaink újragondolásában.

40 év alatt elég sok minden történt velünk, és ahogy újra elmerültünk azokban a dalokban, feltűnt, hogy mennyi új jelentés rakódott rájuk azóta. A munka során megkerülhetetlenül téma lett, hogy játszani kéne újra, hiszen friss élményekkel gazdagodtunk: olyan volt ez, mint egy „Találkozás egy fiatalemberrel.

Az élet persze közbeszólt, és Fecóért eljött az az Angyal, akivel egyszer már találkozott.

De az a szellem, amiben végigturnéztuk a fiatalságunkat, amiben mindig újra és újra elkapott az együtt zenélés láza bennünket, nem múlt el vele. Még itt zengenek a 2018-as Aréna koncert hangjai a fejemben, szívemben… Szerintem az egyik legjobb Korál koncert volt, ahol Balázs Fecó hammond játéka éneklése is elsöprő erejű volt.

Most újra találkozunk a közönséggel és újra átéljük mindazt, amit a közös zenélés adhat, hiszen mind együtt énekeltük Fecóval, együtt doboltunk és gitároztunk, amikor felhangzott, hogy Ne állj meg soha! Megidézzük őt és a Korál koncertek felejthetetlen hangulatát. Ott lesz velünk, a hangjainkban, a ritmusokban, a dalok szellemiségében Fecó is, hiszen ő is az utolsó dalig kitartott.

Kontor Tamás gitáros, énekes és Binder Norbert zongorista már korábban is szinte a zenekar tagjává váltak, hiszen annyit dolgoztak a „Legszebb dalaink” c. albumon. Kivételes tehetségük izgalmas élményt ígér. A meghívott vendégeink pedig – Gubik Petra, Dolhai Attila és Ember Márk – üdeségükkel és egyéniségükkel ugyancsak méltó tolmácsolói lesznek a Korál és Balázs Fecó daloknak.

Fecó, rád emlékezünk!”

Az emlékkoncert lehetőség a rajongóknak és a zenebarátoknak, hogy együtt ünnepeljenek, hiszen a dalok megmaradtak, a zenekar játszani fog, a szöveget meg mindenki együtt énekli.

„Ahogy közeleg a karácsony, szívünkben érezzük azok hiányát, akik már nem lehetnek velünk. A múlt egy olyan valami, ami nem hagyja elfeledtetni magát és nekünk Fecóval nagyon szép múltunk volt.

A 2018 -as Aréna koncerten még nem tudhattuk, hogy mi itt együtt már nem léphetünk fel vele.

Azt mondják, ami szép volt az életben az mindig velünk marad. Ezért különösen nagy öröm számomra, hogy február 12-én méltó környezetben idézhetjük fel Fecó emlékét, dalait és nem csak lélekben, de egy különleges technológiának köszönhetően, szinte élő valóságban ott lehet velünk a színpadon.

Mindent elkövetünk, hogy ez a koncert ünnep legyen az égben és ünnep a Földön, amihez olyan kitűnő társakat találtunk, mint Kontor Tamás és Binder Norbert. Ők már a lemezfelvételek alatt bizonyították, hogy játékukkal a zenekar a Korál hőskorához méltón tud megszólalni. Nagyon jó lesz ezeket a dalokat újra eljátszani, együtt énekelni„

– Fekete Tibor Samu

A koncert előhírnökeként klippremiert is tart a Korál. A próbák kezdetén, a színpadi megoldásokat tervezgetve merült fel, hogy beharangozónak is beillene az a meglepetés, amivel készül a zenekar.

Kontor Tamás első közös munkája a zenekarral „A legszebb dalaink” felvételeihez köthető, ám hangmérnöki munkája mellett nem csak a zenekarhoz fűződő barátsága, de kivételes muzikalitása révén muzsikusként is alkotótársa lett a készülő albumnak.

„Megtisztelő és végtelenül izgalmas volt a pillanat, amikor Balázs Fecóval, azzal a zenész-dalszerzővel vonultam stúdióba, akire én mindig is felnéztem, akinek a slágereit egy “hátsó udvarból” érkezett kölyökként ismertem a rádióból.

A Korál – Legszebb Dalaink felvételei során többet tanultam tőle, mint addigi teljes zenei utamon összesen.

Megtanított a csendre, megtanított figyelni, megtanított a bátorságra, hogy olyan funkciókat merjek bevállalni, amiket átlagos gitáros nem merne.

Ahogyan beköszönt, úgy is köszönt el.  Először évekkel korábban egy gitáros videómhoz szólt hozzá – Gary Moore   balladáját játszottam -, az érzelemgazdag játékomat méltatta írásban. A legutolsó találkozásunkkor a stúdióból kilépve az ajtóban visszafordult és azt mondta: “Tomikám! Ahol van hely és ahova érzed, oda nyugodtan játssz valami szép szólót! De tudod, olyan Gary Moore-osat.” – kacsintott

Fecó! Készítettem veled egy duettet. Te inspiráltál, én beszálltam közétek és így készült el ez a videoklip,  a „Kölykök a hátsó udvarból”

Hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a produkciónak.”

– Kontor Tamás.

A klip:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók