Hirdetés

Gyorskölcsönt és pályázatokat ajánl a zeneipar szereplőinek a pénzügyminiszter

A Music Hungary Szövetség a világjárvány kezdete óta igyekszik egyeztetni a kormánnyal, hogy az iparág szereplői hatékony és gyors segítséget kapjanak. Azt is jelezték már többször, hogy a KATA-enyhítést ki kellene terjeszteni az élőzenei, előadó-művészeti szektorra is.

Most Varga Mihály pénzügyminiszter válaszolt a megkeresésre, a levélből kiderül, hogy a közeljövőben érdemi segítségre nem számíthat a szakma. 

A pénzügyminiszter a levelében felidézte az eddig nyújtott támogatásokról szóló 2020-as kormányrendeleteket, “amikből az elmúlt időszakban több kiemelkedő kulturális projekt is megvalósult”, majd arról írt, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatokat ír ki, amelynek a szakmára is vonatkozó része leghamarabb 2021 második felében lesz elérhető. A levél szerint az ITM több pályázatot is kiír majd, “ezek között szerepel egy kreatívipari vállalkozásokat célzó felhívás is, ahol többek között az előadóművészet-ágazatban tevékenykedő cégek is tudnak majd tervezetten támogatást igényelni” – írja Varga.

Ezen túlmenően a Széchenyi Kártya Program termékeket, valamint a mikro- és kisvállalkozásokat segítő MFB hitelprogramokat és a  Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt ajánlotta a Szövetség figyelmébe. 

A levélének ide vonatkozó részei itt olvashatóak.

A Music Hungary Szövetség a többszöri megkeresésére először januárban kapott választ Besesek Botond adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkártól, aki a probléma megoldására azt a javaslatot tette, hogy a KATA-s vállalkozások átmenetileg szüneteltessék a vállalkozást, így a szüneteltetett hónapokra nem kell az adóösszeget befizetniük. A Szövetség jelezte, hogy ez több okból sem megoldás a problémára, erre kapták most a választ Varga Mihály pénzügyminisztertől.

Magyarország is sokat veszít, ha megint elmarad a fesztiválszezon

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
913FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk