Hirdetés
Hirdetés

Klubszemle 6. – Pótkulcs

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek. Ezen a héten a Pótkulcs mutatkozik be, kérdéseinkre Árva Csilla programigazgató válaszolt.

226916_218359474842536_397087_n.jpg

A klub rövid története

Maga az épület egy nagy múltra visszatekintő köszörűs család otthona volt több generáción keresztül. A bejárati vaskapun kézzel írott papírkán állt: élezés, köszörülés, pótkulcs. Egy születésnap alkalmával Bartuschek bácsi említette, ő úgy hallotta szüleitől, az épület már akkor állt, amikor ez a városrész még a város szélére esett, a hely pedig vendégfogadóként szolgált a városba érkező kofáknak, kereskedőknek. Amikor megnyitottunk 2001-ben, nem akartunk megválni minden régi dologtól, amit az udvarban találtunk, így lettek a mai napig is látható köszörűkövekből asztallapok. Talán ezzel kezdődött a romkocsmák története, amikor az újrahasznosított tárgyakból teremtettünk olyan enteriőrt, amitől kimondottan otthonosan érezték magukat a betérők. Ehhez elengedhetetlenül párosulnia kellett egy merőben más, egyenrangú metódust képviselő vendéglátásnak, a vezetők nemzetközi gondolkodásának, a minőségi étel és ital választéknak, gondolok itt teljesen alap dolgokra pl. bor néven valódi bort kezdtünk árulni egy bizonyos régióból. A becsületnek nagy szerep jutott tehát és a kulturális közegnek, amibe ezt ágyaztuk, ingyenes koncertekkel, kiállításokkal és az összes művészeti ágat összefogó eseményekkel.

27725_129044110440740_3857580_n.jpg

Mi a hely fő profilja?   

A hely fő profilja az emberek szórakoztatása, kellemes italok és finom ételek kíséretében. Koncertek és zenei programok, dj-k a létező összes zenei irányzatból. A népzenétől a világ-, jazz-, komoly- és könnyűzenéig minden megtalálható nálunk.

427068_377324488946033_1198951301_n.jpg

Mi az, amiért érdemes még elmenni hozzátok?

Amikor bánatos vagy, a pultban működik a lelkisegény szolgálat, ha mulatnál a születésnapodon, lejönnétek a családdal egyet vacsorázni, találkoznál más kismamákkal délután a kertben, kutyád van és kiruccannátok, osztálytalálkozót szerveznétek, egy jó koncertet megnéznél, vagy ha érdekel a kortárs művészet… Címszavakban: Kiállítások, filmlklubok, felolvasóestek, könyvbemutatók, csocsó, kártya, sakk.

DSC00066.JPG

Néhány aktuális program, amit ajánlanál az olvasóknak?

Kiemelt programunk lesz november elsején este 9 órától Weixelbaum Laura koncertje, akit gótikus experimentális zenét játszik, tekerőlanttal, citerával kiegészítve, garantált libabőrözés lesz mindenkinek.

Ő egy igazán egyéni, eredeti énekes, akin nem fog a divat, aki csak a legbelső késztetéseinek enged és ettől hatalmas energiák szabadulnak el produkciójában. Megidéző éneke a sámánok ősi világába repíti a hallgatót, hangja a viharos vadságot és a szellő simogató lágyságát egyaránt képes átfogni. Időkön túli ősi forrásból táplálkozó dallamai és szövegei misztikusak, intellektuálisak, melyeket citerás és tekerőlantos hangszerkísérete még inkább egzotikussá tesz. Szuggesztív előadása talán egy új énekes stílus születését ígérik, megkapó zeneisége előadói személyiségét minden bizonnyal  hamarosan figyelemre méltó jelenséggé emeli a közönsége számára.

Emellett jó szívvel ajánlom a következő programjainkat is:

Október 18, 21:00 – Casa Polska; október 22, 21:00 – Magyarhang zenekar (vonós magyar népzene); október 24, 21:00 – Hot Club Of Hungary; október 25., 21:00 – Teddy Cool Band– Sweetcool Jazz (Kovács Anita – ének, Medve Balázs – szájharmonika, Gunyhó Kolos – gitár, Sági Krisztián – cajon) október 26, 21:00 – Tettamanti Téma Jazz; október 27, 20:00 – T’Rakija – bolgár, szerb és a Balkán régió népzenéi, körtánccal; október 29, 20:00 – Héttorony Hangászok Zenekar – 16-17. századi magyar muzsika, hadizene, népzene; október 30, 21:00 – Makafók Quintet – Almássy Márton – szaxofon, Udvardi Márton – trombita, Lindner Gyula – zongora, Miskolczi Márk – bőgő, Serei Dániel – dob; október 31, 21:00 – Guess koncert – Alter Halloween.

Klubszemle_Adatlap_06_Potkulcs-1.jpg

(x) A Klubszemle rovat együttműködő partnere a Rézangyal – Jellem a palackban!

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,440KedvelőTetszik
2,931KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló