Hirdetés

Klipmegosztás retro (Demis Russos, Radiohead, Sabrina, Men At Work, Modern Talking, Moby Dick)

Most kicsit lazulgatunk, mert erőt kell gyűjteni a következő heti válogatáshoz, ezért értőn nyúltam a múlt jeles videói után. Lesz itt Demis Roussos, Radiohead, Sabrina és Men at Work, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy Modern Talking és Moby Dick nem lesz. Jól szórakozzatok, csak ne velem!

Demis Roussos – Good Bye My Love Good Bye

Kezdésképpen egy megnyugtató dal és a hozzá tartozó klip, ami olyan, mint egy nagy utazás. Egy különleges kis emberke nagy utazása. Rémes, de tanulságos. Számomra a legfontosabb észrevétel, hogy akkoriban, mikor ez készült, még nem voltak az előadóművészek „profi” playbackesek. Szegény Demis is rettentő idegenül mozog a tátogás területén és ettől egy kicsit retardált mozdulatokkal próbál meg fontos része maradni a kisfilmnek. Kezdetleges, de trú!

Radiohead – There There

A Radiohead nagyon sok fontos videót készített, de mind közül ez a legkevésbé ismert. Sajnálom, mert ha létezik nyomasztás, akkor itt sikerült megvalósítani. Ezek a kedves és mindenkinek gyerekkori emlékeket idéző kis állatkák nagyon depresszív környezetben bírnak exisztálni. A macskákat összeadó varjú talán a legsúlyosabb karakter, nyugodtan mondhatom. Ötlet, kreativitás. Ennyi.

Men at Work – Down Under

Aztán, hogy ne depizzünk teljesen, itt egy ugyancsak klasszikus és vicces mű, ami bizonyítja, hogy az ausztrálok is tudnak humorosak lenni. A Men at Work egy – számunkra – egyslágeres csapat volt, akik természetesen méltatlanul szorultak ki a látókörből, hiszen nem ez az egyetlen kiváló daluk. Most azonban a videó van teritéken, ami nagyon jól el lett találva. Látszik, hogy minimál pénzből készült és mégis imádjuk, mert szellemes. Ebből is kiderül, hogy a jó videó nem pénz kérdés.

Modern Talking – Cheri Cheri Lady

Az én korosztályom még emlékezhet a 80-as évek végére, mikor tombolt a Modern Talking-láz, aminek az egyik jele (vagy következménye) a butikos kultúra elterjedése itthon. Szinte érzem a geil vattacukor ízét, amit Modern Talking-kazetta vásárlás közben toltam a solymári búcsúban. Aztán nem vettem meg mondjuk, mert inkább egy Madonna került a zsebembe, de legalábbis ott volt a lehetőség. Ennek a kornak nagy pillanata ez a csapat és a most következő dal, amit minden általános iskolás ismert takaritó nénis verzióban. Talán ez lehetett az első videó, amit kazettára rögzítettem, hiszen már 1986-ban akadt felvevőnk. Így ez inkább csak emlék, mint jó klip, de ha megnézzük Dieter Bohlen mozdulatait nem tudjuk eldönteni, hogy most itt ki néz kit hülyének…

Sabrina – Boys Boys Boys

Most nézem, hogy a női előadók valahogy kimaradtak a szórásból, így korrigálnék. Itt ez a klasszikusnak nevezhető italo disco-dal, ami nem azért szerepel most, mert milyen jó. Talán sokkal fontosabb, hogy milyen hatással volt az éppen serdülő gyermeki énemre. Szenzációs vágások, kifejezetten drámai színészi játék és kiváló témaválasztás. Ez egy pazar klip…

Moby Dick – Keresztes vitéz

Akkor végül egy kis hazai metál. Azon belül is a variációk egy témára rovat. Nyilván az akkoriban éledező magyar klipes scene nem tudott mit kezdeni egy ilyen kemény csapattal. Ezért is készülhetett el egy ilyen videó. Ma ezt blue box-ban rögzítenék és teleraknák lovagokkal, vagy – ha az Ossian jut esetleg eszünkbe – egy lovagi étteremben pózolnának a király előtt. Vicces, de igazságos videó. Kiváló múltidézés.

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
709FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.

Nyerj karbonszálas hi-tech dobverőt a Techra Magyarország nyereményjátékában!

(x) Nemrég olvashattál a Lángolón a Techra karbonszálas dobverőkről. Most induló játékunkban meg is nyerhetsz egy párat közülük, ráadásul ingyen dobórát is kapsz a Subscribe dobosától.

Ilyen egy igazi pornós karácsonyi album a Pornhub szerint

A lemez nem hosszú, de lehet csak ennyi aláfestést szánnak annak, aminek a mesterei.

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Egypéldányos hanglemezekre lehet licitálni karitatív célból

A Dióbél Kiadó felhívást tett közzé három megye zenei alkotóinak körében, hogy egypéldányos 7”-os lemezeken jelenjenek meg munkáik.