Hirdetés

Klipmegosztás (Prodigy, Dexy’s Midnight Runners, Leningrad Cowboys, Modo, Bonanza Banzai, Kaoma)

Először nagyon nyomasztó videókat akartam, de most, hogy így elnézem őket, nem azok. Francba. Kezdésnek egy kis Prodigy az még oké, de a Dexy’s Midnight Runners már árnyalja a képet nem is beszélve a Leningrad Cowboysról, akiket egy meglepő fordulattal a Modo követ, de a végére azért beletettem egy Bonanza Banzai-klipet, hogy nekem is jó legyen, de a Kaoma mindent kiolt, mert olyan. Jó szórakozást!

Prodigy – Firestarter

Talán akkor jutott eszembe ez a dal és a klip, mikor azt olvastam, hogy az idei Sziget ismét főműsorként kínálja a Prodigy-t. Arra gondoltam, hogy talán már csak mi, illetve a hazai fesztiválok, tartjuk el a zenekart. Na, de mi itt csak a szépre emlékezünk, ezért is szedtem elő ezt a számot, ami akkoriban megrengette a világot. Ha jól emlékszem, mert annyira régen volt. A videó meg egyenesen pazar. Ez elsősorban a szereplő(k)nek köszönhető, mert szemmel láthatóan eljátsszák az egészet, ezzel gyakorlatilag egy teljesen újszerű hangulatot teremtenek és komoly eredménnyel integrálják a punk elemeket a tánczenébe. A metró alagút, mint helyszín meg egyszerű, de hatásos. Főleg, mert nem vonja el a figyelmet a kiváló színészi játékról. A korszak meghatározó és karakteres darabja ez, nem véletlenül hordott utána minden félkegyelmű ilyen hajat.

Dexy’s Midnight Runners – Come On Eileen

Te, öcsém, csináljunk egy fasza dalhoz egy fasz klipet – mondta a rendező és lett ez. Annyira rossz, hogy az már mutogatni való. De akkor mitől működik mégis? Mitől maradt meg a gyerekkorom meghatározó emlékei között ez a dal? Miért nagyon fontos lenyomata a kornak, amiben készült?
A szereplők ugyan maszkírozottak, de a háttérben ott a valóság. Tegyük fel, hogy ettől és attól, hogy a szám egyenesen üde színfolt. Volt.

Leningrad Cowboys – Happy Being Miserable

Elintézhetnénk annyival, hogy Finnek. Na, de ez azért most több, mert a Leningrad Cowboys elsősorban egy remek feldolgozás-banda, akik – ugye – kevésbé készítenek videókat. Persze van egykettő, de azok nem annyira ütnek. Nem annyira, mint ez. Fanyar humor és egy kis önirónia, ez a recept, ami előrevisz. Aki látta már őket élőben az tudja, hogy az imázs kimunkált és tökéletes, kezdve az alapmű Leningrad Cowboys Go America című filmmel. Ez a klip csak rátesz egy lapáttal. Imádom, hogy itt a nyár.

Modo – Eins Zwei Polizei

Talán ez volt az egyetlen dal, ami ellen keményen lázadtam, mert annyira szar volt, hogy még most is szorít, ugyanakkor a csapból is ez folyt. Szóval – gondoltam – akkor legyen szar mindenkinek és leadom. Persze meglehet, hogy most mindenkinek feljönnek a Techno Klubos élmények, mikor beboroskólázva verette magát erre, de talán nem. A videóban a kor tipikusnak mondható trendi emberei köszönnek vissza, akik már akkor is visszataszítóak voltak, az idő meg nem old meg semmit. Mindenki szeletel!

Bonanza Banzai – Kihalt mindenkinek

Már régen le kellett volna adni ezt a videót, mégis csak húztam, halasztottam. Soha nem szerettem a Bonanza Banzai-t, sikerült teljesen kimaradnom a hype-ból, éppen ezért soha nem gondoltam volna, hogy pont az általuk készített videókban fogom viszontlátni a kor nyomasztó miliőjét. Nagyon nagy szerelmem a Meteo, ami körülbelül pont ezt a hangulatot hozza, illetve fordítva. Mondjuk közel egy időben készült mindkettő. Ez amúgy lehet a véletlen műve is.

+1 – No comment

Kaoma – Lambada

Hamár itt a nyár, még ez is belefér. Aki emlékszik a mozdulatsorra, az most maradjon a helyén…

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A Deftones újragondolta a White Pony-t – Jön a Black Stallion

Olyanok remixelték a dalokat, mint DJ Shadow, Robert Smith vagy Mike Shinoda.

Csak a lényeg maradhat – 20 éves a U2 All That You Can’t Leave Behind című lemeze

Az All That You Can’t Leave Behind mindenképpen egy fontos U2-lemez és egyike a legjobbjaiknak.

“A depresszió nem divat, hanem betegség” – Premieren az ICENAP új videója

A Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után.

Színtiszta művészet – Meghallgattuk az új Enslaved-lemezt

Minden Enslaved lemez a legnemesebb értelemben vett művészetről szól, ez is.

Rögtön két játékban indul a magyar e-sport csapat

Ilyenre még világszinten sem volt példa.