Hirdetés

Klipmegosztás (Melissa Auf der Maur, Eluveitie, Yeah Yeah Yeahs, Amon Amarth, Metallica, In Flames, Angertea)

A héten lesz Melissa Auf der Maur, Eluveitie, Yeah Yeah Yeahs és még sokan mások, mint például az Amon Amarth, a Metallica és az In Flames. De aki ennyivel nem elégszik meg és szereti a jó ételt, a szép szót, az még az Angertea-klipre merenghet egy jót.

Melissa Auf der Maur – Follow the Waves

Az egykori Hole- aztán Smasing Pumpkins-basszer Melissa Auf der Maur legújabb szólólemezével próbálja meg felhívni magára a figyelmet, ami talán nem is lesz olyan nehéz, ha ebből a dalból és a hozzá készült rendkívül egyszerű, de szépen megalkotott imázs klipből indulunk ki. Tényleg szép munka, de nem ezzel a videóval lesz halhatatlan.

Eluveitie – Omnos

A svájci Eluveitie egy nem új csapat, csak mostanában kezdtek el „berobbanni”, ami részben a folk-metal-divatnak is köszönhető. Nem tisztem eldönteni, hogy ez most jó, vagy nem, mindenesetre itt az új lemez, amiről az első videó az Omnosra készült. Egy szép dal ez és hozzá egy nagyon érzékeny lélekkel elkészített klip, így mondhatom azt is, hogy kiegészítik egymást. Igényes munka, de nem korszakalkotó.

Yeah Yeah Yeahs – Zero

A 2000 óta aktív Yeah Yeah Yeahs új lemezéről ez az első videó, amiben megpróbálták ismét fellelni a 80-as évek hangulatát, és ez részben (pontosabban az alagútban) sikerült is, de nem hiszem, hogy ilyen jellegtelen formában van értelme. A retrózás csak akkor izgalmas és hasznos, ha előtte egy kicsit megrágjuk. Nincs értelme az akkori kliséket ismételgetni. Van abban bőven lehetőség. Nem is kerülgetem tovább, ez eléggé himbi-limbi, majd legközelebb. A zene pedig jó.

Amon Amarth – Guardians of Asgaard

A dal és a klip együtt nagyon hat. Szerintem, aki soha nem tudna ilyen zenét otthon hallgatni, az is megrendül és néha még a szemét is eltakarja. Nekem különösen tetszenek a zenekaros részek, amiben sikerült pár klisét egy kicsit izgalmasabban megfogalmazni. Szóval a heti „variációk egy témára” rovatunk egyértelmű nyertesét láthatják.

Metallica (Broken, Beat and Scarred) vs. In Flames (Delight and Angers)

Az elmúlt időszakban csak úgy fossák az ismert csapatok a koncertes videókat. Így nem maradt más választásom, mint kettő ilyet szembe állítani egymással. Ki-ki döntse el, hogy melyik a neki valóbb! Egyik sarokban a Metallica, a másikban az In Flames, akik kisvártatva mindezt a videót élőben is bemutatják minálunk. Szóval a két csapat kirázta, ti megnézitek és megmondjátok, hogy melyik a jobb. Értve vagyok?

+ 1, mert megígértem

Angertea – Waterfront Syndrome

És íme a nagymágocsi Angertea zsír új videója, ami kemény, de igazságos.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.