Hirdetés

Klipmegosztás (Kylie Minogue, Radiohead, Talk Talk, Anthony B, Morbid Angel)

Most egy kissé könnyedebbre lett véve a figura. Vagy nem? Majd elválik. Lesz egy csomó zsíros cucc, mint Kylie Minogue, Radiohead, Talk Talk és Anthony B, de az ügyben megszólal a Morbid Angel is.

Kylie Minogue – Come Into My World

Lassan már nem is lehet meg a válogatás Gondry-videó nélkül, de most mit csináljak, ha a fickó annyira zseniális, hogy nem lehet megkerülni. Itt van például ez a kis klip, amiben látszólag semmi nem történik, mégis egy fantasztikus koncepció mentén rendeződik a cselekmény. Ez arra pont elég, hogy lekösse a nézőt és egyben valami plusszal támogassa az amúgy elég rozoga dalt.

David Bowie – Let’s Dance

Ettől a videótól féltem kiskoromban, mert annyira nyomasztott, hogy el tudta baszni egy egész napomat, ha megnéztem. Aztán teltek az évek, ma már nem tartok tőle, hanem egyenesen imádom. Talán nem is kell megemlítenem, hogy valószínűleg nem sok pénzt emésztett fel az elkészítése, mégis generációkat tesz tönkre. Tökéletes darab!

Radiohead – Karma Police

Talán kevés nekünk ennyire kedves videó létezik a modern klipek között. Egyértelműen azért, mert szerepel benne a zseniális Kovács Lajos, aki egy véletlennek köszönhette a lehetőséget, állítólag. Mindenesetre egy igazi remekmű lett a végeredmény, ami ennyi év után is könnyeket csal a szemembe.

Talk Talk – Such A Shame

Ennél a videónál nem is maga a vizuális oldal erős – bár nem elhanyagolható -, hanem az előadás. Annyira szuggesztív, hogy az ember nem bírja levenni a szemét a képernyőről. Valószínűleg a rendezőnek könnyű dolga volt, vagy éppen remekül instruált, nem lehet tudni, mindenesetre egy korszak meghatározó vizuális dokumentációját hozta létre. Amúgy a dal is állat.

Anthony B – Mr. Heartless

Ezt a videót először egy francia adón láttam nagyon régen és azonnal hatott, pedig nem vagyok a műfaj kedvelője. Itt képileg van kiválóan bemutatva a helyzet és nagyon megkapó. Persze lehet ezen vizázni, hogy mennyit ér, vagy, hogy minek, de én ezzel nem szeretnék foglalkozni. Ez nekem most csak simán egy jó dal és hozzá egy jó videó.

+ 1 mert kell

Morbid Angel – God Of Emptiness

Anno az MTV Headbangers Ball sokat nyomta és emlékszem a haverommal felvettük és újra, meg újra lejátszottuk, ugyanis nem tudtuk elhinni, hogy létezhetnek ennyire gonosz emberek is a világon. A videó meg simán csak a legnagyobbak egyike. Nyilván a műfaj igazi klasszikusa. Aki nem ismeri, az béna.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.