Hirdetés

Drillerkedés és gettózás – klipmegosztás

Az Arctic Monkeys be van tépve, a Hot Chip leszámol a fiúzenekarokkal, a Yeasayernek nem jött össze a numera, a High On Fire kemény, a Lostprophets gettózik, Meat Loaf felejthetően jópofa, a Coheed & Cambria pedig robotokat lövöldöztet. Ezen a héten sajnos nincs Lady Gaga, meg pina sem, de azért pár videót nézzetek meg!

Hirdetés

Arctic Monkeys – My Propeller

Az Arctic Monkeys változó megítélésű harmadik lemezéhez passzoló hangulatú videót dobott le az asztalra megint csak. A Humbugot nyitó My Propellerben az égvilágon semmi nem történik, csak fekete-fehérben láthatjuk a zenekart, illetve annak is csak két tagját: Alex Turnert, amint épp semmitmondó arckifejezéssel gitározik, és énekel, és Matt Helders, amint épp semmitmondó arckifejezéssel dobol. A zenéhez hasonlóan a lepukkant képi világ is működik, de most már tényleg szólhatna valaki Turneréknek, hogy álljanak le a füvezéssel, mert tovább már semmiképp sem kéne butulniuk.

Hot Chip – I Feel Better

A Hot Chip új lemezéhez készült második klipben összeállított egy default fiúbandát, még arra is ügyeltek, hogy néger is legyen benne. Ezek táncolnak ilyen tipikus fiúbandásan, egyszerre mozogva, idegesítően visítanak a rajongók, aztán jön egy kopasz faszi, aki a szájából lőtt sugárral leöli az összeset. DE VAN CSAVAR! A banda feltámad, de most már a kopasz faszi is a tagja, nagyon vidám mindenki, egészen addig, amíg egy rozmárfejű afroamerikai úriember feje meg nem jelenik, hogy tényleg pontot tegyen az ügy végére. Neki a változatosság kedvéért a szeméből jön a sugár. A közönség menekül, a Hot Chip felirat pedig felrobban. Biztos nagyon intellektuálisak akartak lenni, de azért ezen a képi anyagon elgondolkozhattak volna.
 

Yeasayer – O.N.E.

A New York-i zenekar már dalt is ügyese választott, a O.N.E. instant közösségi élmény, akár közösség nélkül is. A hozzátartozó képi világon egy arcváltásra is képes faszi bemegy egy klubba, ahol a rácsok mögött a megszokott sztripperek helyett a Yeasayer zenél. Vannak itt ilyen fura világítós háromszögek, és egyéb kütyük is, ezek jelentését nem sikerült megfejtenem. Viszont a főszereplő valószínűleg nagyon szeretne odamenni egy magányosan sírdogáló hölgyhöz, de végül nem jut el hozzá, mert kidobják egy rosszul, és rosszkor elkövetett arcváltás miatt. Ennyit a dugásról. Érthetőség szempontjából kapa, de nézhetőségből jeles.

High On Fire – Frost Hammer

A barkós metálosok kedvenc zenekara egy szobában zenél, meg néha láthatunk képeket kigyót melengető nőkről, fegyverrel rendelkező skandináv istenség-jellegű faszikról, meg hasonló kötelező kellékekről. Kemény, mint Ron Jeremy. A párhuzamot erősíti, hogy ezt a 6 percet is nehéz odafigyelve végignézni.

Lostprophets – For He’s A Jolly Good Felon

Mikor utoljára találkoztam a walesiekkel, épp a nehéz sorsú arcbafésült hajú tinik nehéz életét mutatták be videóban. Most váltottak, mert a nehéz sorsú brit külvárosi srácokkal találkozhatunk. Van itt minden, illegális, persze bundázott boxmeccs, DRILLERKEDÉS, meg GETTÓZÁS. Az egyik srácot elkapja a rendőrség persze, a másik meg boxol. Állítólag a sztorinak lesz folytatása is. Remegő térdekkel várom.

Meat Loaf – Los Angeloser

Meat Loaf a jópofa énjét vette elő erre az évre, amiért simán kijár neki a vállveregetés – képzeljük csak el, mi lenne, ha mondjuk megint Bonnie Tylerrel tenné tönkre a napjainkat. A laza rádiórockos hangzáshoz hasonlóan laza, VH1-kompatibilis klip is készült a fasziról, aki a kórházban lengén öltözött, jóseggű nőcskéket haluzik. Közben Meat Loaf mindent figyel, és énekel, és mire ezt leírtam, már el is felejtettem az egészet.

Coheed & Cambria – The Broken

Végre egy heroikus videó! Háborúzó gépek, elképesztő! A valahol a Terminator és a Mátrix között elhelyezkedő látvány pont alkalmas arra, hogy minden wannabe-alfahímnek megfeszüljenek a képzelt izmai. Ugyanakkor mintha a vizuálra költötték volna az összes pénzt, mert történetet nem lehet felfedezni. 4 perc a lövöldöző gépek mindennapjaiból, nekik ez biztos olyan, mint nekem a reggeli kávé.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
805FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló