Hirdetés
Hirdetés

Klipmegosztás (Scott Weiland, Opeth, Kataklysm, Ossian, Keep Of Kalessin)

Scott Weiland nyekereg, az Opeth érzelmes, a Kataklysm igénytelen, az Ossian már nem annyira béna, a Keep Of Kalessin egyszerű. Mindez a heti klipválogatásunkban:

Scott Weiland – Paralysis

Bevallom őszintén, nem tudok mit kezdeni ezzel a Scott Weilanddal, aki egy iszonyat tehetség gyerek, de legalább akkora fasz is. Nemrég, nagy szájkarate közepette lelécelt a Velvet Revolverből, és akkor mindenki azt hihette, hogy vége, nyista, kampó, erre egyszercsak itt egy lemez, ami viszont totálisan érdektelen. Na, de nem úgy a klip. Valaki nagyon rossz tanácsokat adott emberünknek, ugyanis úgy akarják eladni, mint ügyeletes szívtipró morci-rokkert. Mi más magyarázná ezt a hatalmas Chris Isaac-utánérzést a videón? Jó, persze a műsor minden pillanata nagyon profi, a csaj is nagyon hercig, meg minden. Olyan nagyon jó a film, hogy az már szinte fel sem tűnik, hogy mennyire rossz ez a dal.

Opeth – Burden

Az Opeth egy rettenetesen igényes csapat, ha valaki nem tudná, csak mostanában kezdik nagyon komolyan venni magukat és túltolják ezt az intelektuális arcot. Mindenesetre a klip nagyon szép, ötletesnek viszont nem mondanám, csak éppen olyan, mint amilyennek lennie kell. Szerintem akkor már inkább ne legyen benne semmilyen extrázás, csak hozza, amit kell és mindezt szépen. Itt sikerült. Még a taknyom is elcsöppent annyira megérintett ez a dal amúgy.

Kataklysm – Blood In Heaven

Most pedig valami egészen szar következik. A lélektelen semmirekellőség egyetlen példája. Valószínűleg egy kazal zöldhasút öltek bele a klipbe és egy semmitmondó gagyi szar lett. Sajnálom, mert a csapat megérdemelne valami kulturáltabbat. Itt már csak egy nagy kérdést kell feltenni: a zenekar mit nézett?

Ossian – Asszony feketében

Az Ossian, az Ossian. Lehet nem szeretni, de egy dolog biztos, igazi állócsillagok, akik nélkül nem lenne magyar metálélet. Lehetne sokkal rosszabb is, de szerencsére Endre és a többiek hisznek a minőségben. Egy dologban azonban nincs szerencséjük: klip. Valahogy nem sikerült nekik eddig egyetlen egy kulturált videót sem készíteni. Az új lemezhez azonban felszívták magukat és… megint nem sikerült. Képileg még rendben is volna, látszik, hogy profi munka, de olyan elképesztő öngólokat rúgnak végig, mint az amerikai autó mellet állás és szomorúan nézés. Miért, miért kell ez?! Hol van az megírva, hogy ezek a nyamvadt 90-es évekbeli klisék benne kell legyenek? Mindenesetre legalább nem lovagi étteremben készült, vacsorázó királlyal

Keep Of Kalessin – Ascendant

Végül valami egyszerű és pofás következzék. A Keep of Kalessin egy nagyon ígéretes brutál brigád Norvégiából, de ez teljesen egyértelmű, ha meghallgatod a dalt. Ami pedig a klipet illeti, az tipikus Patrik Ullaeus – neki köszönhetjük az újabb Dimmukat pl. – már ha a lovagos dolgok tipizálhatnak valakit. Mindenesetre nagyon egyszerű, de hatásos videót sikerült idetenni. Tudom, hogy sokszor mondom, de nem véletlenül: a kevesebb néha több. A szám úgyis annyira jó, hogy egymaga elviszi az egészet.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló