Hirdetés

Kívánságfesztivál Várpalotán

Azt írják a Pannónia Fesztivál sajtóanyagában: „Kizárólag a látogatók dönthették el, hogy idén kik lépnek fel a fesztiválszezon nyitó eseményén, a várpalotai Pannónia Fesztiválon.” Szóval elvileg ez azt jelenti, hogy a Tankcsapda, a Quimby, a Kispál és a Borz, vagy a 30Y kívánság szerint lép majd fel a fesztiválon.

A szervezők január 12-én hirdették meg a „Kívánj 5-öt, fesztivál lesz belőle!” felhívást, hogy mindenki beszavazhassa kedvenc magyar zenekarait valamelyik színpadra. Állítólag a voksok naponta több tízezrével özönlöttek, a szervezők napi 2-300 érdeklődő e-mailt is kaptak, hogy egyes zenekarokat sikerült-e bejuttatni. 205 együttes érte el az 500-as határt, közülük nagyjából 50-60 tud koncertezni. Emiatt plusz egy nappal, és két új színpaddal kibővítik a rendezvényt.

Rögtön az első nap fellép a Ghymes, a Kispál és a Borz, és a Tankcsapda, illetve a kizárólag erre a fesztiválra összeálló Nyers is ekkor ad bulit. A szervezők kiemelik az utóbbi zenekarral kapcsolatban, hogy új dalok, új lemezek, további koncertek nem lesznek.

Ennél picit nagyobb esemény (és ezzel abszolút nem szeretnénk ledegradálni a Nyers zenekart), hogy 24 év után kizárólag itt áll össze újból az eredeti Hobo Blues Band: „Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Gengszterek és Szende Szüzek! Csavargók és Otthonülő Tévérabok! Van szerencsém bejelenteni Önöknek, hogy a mindenre elszánt ripacsokból és veterán banditákból álló Hobo Blues Band, túlélve 30 gyönyörűséges és nehéz évet, leghírhedtebb felállásában – Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János és Hobo – fellép a Pannónia Fesztiválon, hogy előadja művészetét, ami állítólag volt (van és lesz) neki. Ehhez örökös vendégként magával cipeli Deák Bill Gyulát, aki néhány méter kőkemény szárazkolbász által zsarolva engedett a felkérésnek. Az előadásban meglepetésként és engedve az új idők szavának Madonna és Pet Shop Boys számokat is előadunk. (Ennek köszönhető a megemelt jegyár.) Politikusok, kereskedők és ügyvédek kitiltva! APEH ellenőröknek VIP sátor és topless lányok! Barátaim, Társaim és Kollégáim nevében szeretettel várom Önöket!” – nyilatkozta Hobo.

A négy napos esemény május 28-31-ig, a Várpalotától 1 kilométerre lévő Cseri-parkerdőben lesz, és a programok napi 24 órában zajlanak majd. A fesztivál területén lehet sátorozni, ezért külön nem kell fizetni.

Belépő országszerte a lottózókban és a Ticket Expressnél kapható. Kizárólag két fajta bérletet árulnak: 2.600 forint, ha valaki négy napig bulizik, és 2.100 forint, ha csak péntektől, azaz a második naptól. Aki regisztrálja magát a www.pannoniafesztival.hu oldalon, biztosan bejut a fesztiválra. Sőt, amennyiben a regisztrációs papírt elviszi a rendezvényre, és részt vesz a helyszíni játékban, egy old timer Pannonia motorkerékpárt nyerhet.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A Deftones újragondolta a White Pony-t – Jön a Black Stallion

Olyanok remixelték a dalokat, mint DJ Shadow, Robert Smith vagy Mike Shinoda.

Csak a lényeg maradhat – 20 éves a U2 All That You Can’t Leave Behind című lemeze

Az All That You Can’t Leave Behind mindenképpen egy fontos U2-lemez és egyike a legjobbjaiknak.

“A depresszió nem divat, hanem betegség” – Premieren az ICENAP új videója

A Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után.

Színtiszta művészet – Meghallgattuk az új Enslaved-lemezt

Minden Enslaved lemez a legnemesebb értelemben vett művészetről szól, ez is.

Rögtön két játékban indul a magyar e-sport csapat

Ilyenre még világszinten sem volt példa.