Hirdetés

Kiskorú szexuális bántalmazása miatt perelték be Bob Dylant, aki tagadja az 56 évvel ezelőtti esetet

Egy 68 éves nő perelte be Bob Dylant, azt állítva, hogy 56 évvel ezelőtt a zenész szexuálisan zaklatta. Akkor a nő 12 éves volt. Az események állítólag a New York-i Chelsea Hotelben történtek egy hathetes időszakban 1965 áprilisa és májusa között. A nő állítása szerint az akkor 24 éves Dylan felépített egyfajta érzelmi kapcsolatot vele, bedrogozta, alkohollal itatta és szexuálisan bántalmazta. A nő azért most állt elő a történetével, mert a mai napig nem tudta feldolgozni azt, ami vele történt. Dylan a szóvivőjén keresztül tagadja az esetet, és ígéri, teljes mértékben meg tudja védeni magát.

Az időszak amúgy átfedésben van két külön Dylan-turnéval. A zenész akkor a világ egyik legdokumentáltabb híressége volt, így biztosan lehet tudni, hogy 1965. január 29-től április 20-ig Észak-Amerikában turnézott. Tíz nappal később, április 30-án megkezdte híres körútját az Egyesült Királyságban, amiről dokumentumfilm is készült. Ez az angol túra május 10-én ért véget Londonban, néhány héttel később, június 1-jén pedig Dylan fellépett a londoni BBC Studiosban. A bíróság fogja megvizsgálni, hogy a szünetekben lehetséges volt-e az, amit a nő állít.

New Yorkban a gyerekkori bántalmazásnak nincs elévülési ideje, így bármikor lehet pert indítani ilyen ügyben. A nő most esküdtszéki tárgyalást és meg nem határozott kártérítést kér.

(via)

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
827FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk