Hirdetés
Hirdetés

Kiskorú szexuális bántalmazása miatt perelték be Bob Dylant, aki tagadja az 56 évvel ezelőtti esetet

Egy 68 éves nő perelte be Bob Dylant, azt állítva, hogy 56 évvel ezelőtt a zenész szexuálisan zaklatta. Akkor a nő 12 éves volt. Az események állítólag a New York-i Chelsea Hotelben történtek egy hathetes időszakban 1965 áprilisa és májusa között. A nő állítása szerint az akkor 24 éves Dylan felépített egyfajta érzelmi kapcsolatot vele, bedrogozta, alkohollal itatta és szexuálisan bántalmazta. A nő azért most állt elő a történetével, mert a mai napig nem tudta feldolgozni azt, ami vele történt. Dylan a szóvivőjén keresztül tagadja az esetet, és ígéri, teljes mértékben meg tudja védeni magát.

Az időszak amúgy átfedésben van két külön Dylan-turnéval. A zenész akkor a világ egyik legdokumentáltabb híressége volt, így biztosan lehet tudni, hogy 1965. január 29-től április 20-ig Észak-Amerikában turnézott. Tíz nappal később, április 30-án megkezdte híres körútját az Egyesült Királyságban, amiről dokumentumfilm is készült. Ez az angol túra május 10-én ért véget Londonban, néhány héttel később, június 1-jén pedig Dylan fellépett a londoni BBC Studiosban. A bíróság fogja megvizsgálni, hogy a szünetekben lehetséges volt-e az, amit a nő állít.

New Yorkban a gyerekkori bántalmazásnak nincs elévülési ideje, így bármikor lehet pert indítani ilyen ügyben. A nő most esküdtszéki tárgyalást és meg nem határozott kártérítést kér.

(via)

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk