Hirdetés

Kifejezetten a klasszikus zenét kedvelőknek készít alkalmazást az Apple

Aki komolyzenét szeretne hallgatni a legnépszerűbb streamingszolgáltatóknál, annak elég nehéz a helyzete. Persze ha a legismertebb műveket keresi, akkor sikerrel járhat, de ha a Holdfény szonátánál valami kevésbé ismertet hallgatna, akkor gondban lehet.

A Spotify, Youtube vagy az Apple Music nem a komolyzene kedvelőire optimalizált, és elsősorban nem is ezt a réteget szeretnék megszólítani. Viszont az Apple úgy látja, hogy az a réteg is nagyon szeretné, ha meg lenne szólítva, ezért egy külön alkalmazást készít számukra. A héten bejelentették, hogy megvásárolták a Primephonicot, és velük együtt kezdenek el azon dolgozni, hogy egy olyan katalógust állítsanak össze, ami nem csak a felszínt kapargatja, ha klasszikus zenéről van szó. Nagyobb repertoárt, jobban működő keresőt, dallistákat, ajánlásokat ígérnek, vagyis olyan lesz, mint mondjuk az Apple Music vagy a Spotify, csak itt nem a régebbi Red Hot Chili Peppers-lemezek számítanak majd klasszikusnak.

Az applikáció a tervek szerint 2022-ben lesz elérhető, addig pedig megpróbálják jobban megérteni, hogy egészen pontosan miben is mások egy klasszikus zenét hallgató ember szokásai. Hogy például elég ritka az, aki egy egész koncert vagy mű helyett csak egy részletet hallgat meg, vagyis nem feltétlenül lehet dalokban gondolkozni, vagy hogy technikailag hogyan állítsák be, hogy a klasszikus zene jól szóljon, hogy nem biztos, hogy az emberek előadókra keresnek, sokkal inkább szerzőkre, vagy hogy milyen stílusokat tüntessenek fel azon belül, hogy komolyzene.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk