Hirdetés

Kiderült, hogy a független tesztek alapján melyik telefonnak legjobb az akkumulátora

A DxOMark segít igazságot tenni abban, ami már egyre nehezebb a mai mobilos piacon, vagyis hogy objektív szempontok alapján melyik a jobb készülék, ha fényképezésről, kijelzőről vagy audióról van szó, és most már azt is megmondja, hogy mi a helyzet az akkumulátorok háza táján. A teljesen független teszt, ahogyan a kameránál, úgy itt sem a számok bűvöletében tesz igazságot.

Az akkumulátorlistához több mint 100 paramétert és 70 mérést vesznek figyelembe, és az egész folyamat akár 150 óráig is eltarthat. A cél annak megismerése, hogy az emberek többsége hogyan használja és tölti a telefonját, hogy az eredmények is jobban visszaigazolják a felhasználók igényeit, valamint a gyártók számára is visszajelzést tudjanak adni arról, hogyan érhetik el, hogy a felhasználóik elégedettebbek legyenek az telefon akkumulátorával.

A végső pontszám három fő tényezőből adódik össze, mindhárom a valós életben tapasztalható értékekkel számol a gyártók által megadott értékek helyett. 

Az első tényező a készenléti idő, amelyben a telefont egy Faraday-ketrecbe helyezve robotok ugyanazokat a feladatsorokat hajtják végre, amik nagyjából egy átlagos felhasználó napi képernyőidejét is lefedik. Vagyis netezget, közösségi oldalakat nyomogat, játszik, videót néz vagy éppen zenét hallgat. Aztán elviszik egy meghatározott útvonalon sétára, ahol a mérnökök telefonálgatnak, közösségi oldalakat néznek, GPS-navigációt használnak, és buszra szállnak, gyalogolnak, metróznak. Majd azt is megnézik, hogy a telefon ugyanolyan paraméterbeállításoknál mennyi idő alatt merül le nullára.

A második paraméter a töltés, ahol nemcsak azt nézik meg, hogy a telefont mennyi idő alatt lehet teljesen feltölteni, hanem hogy például 5 perc töltés mit jelent az akkumulátor számára.

A hatékonysági vizsgálaton pedig a rendszer teljesítménye számít, vagyis hogy mennyire jól optimalizálható a készülék energiagazdálkodása.

Megvannak az első eredmények

A fentiek alapján a dobogó tetején eléggé meglepő sorrend alakult ki. A nyertes a Samsung M51 telefonja áll, ami abból a szempontból nem meglepő, hogy eleve azzal reklámozták mindenhol, hogy iszonyúan erős az akkumulátora, a rossz hír azonban az, hogy a magyar piacon nem elérhető. A második a Wiko Power U30, a harmadik pedig az Oppo Find X3 Neo.

A negyedik helyen az iPhone 12 Pro Max végzett, az ötödik pedig a Vivo Y20s. A listából egyértelműen kiderül, hogy teljesen mást ajánlanak azoknak, akiket semmi más nem érdekel, csak hogy az akkumulátor sokáig bírja, mint mondjuk azoknak, akiknél meg a fényképezés a legfontosabb.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk