Hirdetés
Hirdetés

Kiborultak a Pink Floyd-rajongók a zenekar szivárványos profilképén

Új profilképet tett ki a Pink Floyd a Facebook-oldalára pár napja, ezt, ami itt fentebb a nyitóképünk is. Az ok, hogy idén 50 éves a zenekar egyik legismertebb lemeze, a The Dark Side Of The Moon, aminek ez az eredeti, mellesleg eléggé legendás, nem túlzás, hogy 100 milliók által ismert borítója:

Szóval a fentebbi új profilkép ennek a borítónak és az ötvenes jubileumnak a frappáns összefoglalása. Teljesen világos.

Csak éppen nem mindenkinek. A zenekart ugyanis nagyon gyorsan betámadták a kép alatt kommentben a rajongók, vagyis azoknak a homofóbikabb fele. Egész pontosan a szivárványos rész csapta ki nálunk a biztosítékot, amire sokan LMBTQ propganadát kiáltottak, és elkezdték kárhoztatni a zenekart, hogy mi a francnak kell nekik is beszállni ebbe, maradtak volna inkább csendben.

Erre jött a rajongók másik, lényegesen nagyobb része, és hihetetlen hülyét csinált azokból, akik a meleglobbit vélték felfedezni az új profilkép mögött. Olyanokat írtak, hogy a megjelenéskor 50 centért vette a lemezt, de csak most nézett rá a borítóra, ÉS TÉNYLEG, meg hogy egyesek túl komolyan vették a zenekar azon sorát, hogy „Nincs szükségünk oktatásra”. (Bár ez utóbbi a The Wall című lemezen jelent meg hat évvel később.) A legtöbben amúgy azt írták, hogy nem akarták elhinni a hírt, amik erről szólnak, de döbbenten látták, hogy valóban homofóbok lepték el a zenekar oldalát.

Az már más kérdés, hogy a Pink Floyd volt tagjai egytől-egyig támogatói a LMBTQ közösségbe tartozó embereknek, szóval akár tényleg lehetett volna a szivárvány ennek a jelképe is, de hát nem az volt.

És ha már erről van szó, akkor elmondjuk, hogy a The Dark Side Of The Moon lemez jubileumi kiadása március 24-én jelenik majd meg, és a legdrágább verzióban ez lesz:

 • CD1 – THE DARK SIDE OF THE MOON (50th Anniversary) 2023 Remaster
 • CD2 – THE DARK SIDE OF THE MOON LIVE AT WEMBLEY EMPIRE POOL, LONDON, 1974
 • LP1 – THE DARK SIDE OF THE MOON (50 th Anniversary) 2023 Remaster
 • LP2 – THE DARK SIDE OF THE MOON LIVE AT WEMBLEY EMPIRE POOL, LONDON, 1974 (2023 Master)
 • BLU-RAY 1 (AUDIO) Original album 5.1 and high-resolution remastered stereo mixes, 1. 5.1 Surround Mix – 24bit/96kHz Uncompressed 2. Stereo Mix – 24bit/192kHz Uncompressed 3. 5.1 Surround Mix – dts-HD MA 4. Stereo Mix – dts-HD MA
 • BLU-RAY 2 (AUDIO) Original newly remastered album Atmos and high-resolution stereo mixes, 1. Dolby Atmos Mix 2. Stereo Mix – 24-bit/192kHz Uncompressed 3. Stereo Mix – dts-HD MA
 • DVD (AUDIO) Original album 5.1 and remastered stereo mixes, 1. 5.1 Surround Mix – Dolby Digital @448 kbps 2. 5.1 Surround Mix – Dolby Digital @640 kbps 3. Stereo Mix (LPCM) – 24-bit/48 kHz Uncompressed
 • egy 160 oldalas könyv.
 • 76-PAGE MUSIC BOOK
 • REPLICAS OF 2×7” SINGLES 7″ Single 1 Money/Any Colour You Like 7″ Single 2 Us and Them/Time
 • stb.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,914KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,340FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók