Hirdetés
Hirdetés

Kiadatlan Linkin Park-dal, és egy válogatáslemez, amire nem igazán volt szükségünk.

Válogatáslemezzel rukkol elő idén áprilisban a Linkin Park, a promócióhoz pedig előbányásztak egy eddig kiadatlan dalt a 2017-es One More Light lemez felvételeiből. A Friendly Fire már elérhető a szokásos streaming csatornákon, a YouTube-on pedig megtekinthető a videó is. A dal egyébként teljesen élvezhető, sőt, talán még jobb is mint egyes dalok amik végül felkerültek a nagyrészt erőtlen One More Light-ra. A videóban ezúttal nem animált Chester Benningont látunk, hanem valódi énekest valódi stúdiófelvételen. Még most is kétségkívül hidegrázós élmény őt énekelni látni és a hangját hallani egy új, eddig ismeretlen dalban. Egy ilyen jól sikerült felvétel még mindig bizonyítja, hogy Chester Bennington generációjának egyik legmeghatározóbb hangja és frontembere volt.

Hirdetés

Sajnos kevésbé lehetünk lelkesek magával a best of kiadvánnyal kapcsolatban. Technikailag a Papercuts névre keresztelt lemez nem is best of, vagy greatest hits, hanem singles collection, ám ehhez képest a dallista sokkal inkább egy véletlenszerű playlist, mintsem egy átfogó és átgondolt kislemez gyűjtemény. A húsz track-es játékidő szinte háromnegyedét az első három album dalaiból állították össze, miközben a későbbi albumok csak hézagosan vannak reprezentálva vagy teljes mértékben kimaradnak. Az még érthető, hogy egy 75 percesre összehúzott áttekintésen egyes dalok nem kerülnek fel a lemezre: így eshet ki például a korai évekből a Given Up, a Shadow Of The Day vagy a From The Inside. Nagyobb csalódást okoz a 2010 utáni albumok ignorálása. Az egyébként kifejezetten jól sikerült A Thousand Suns lemezről mindössze a kifejezetten jó Waiting For The End ment át a szűrőn (sehol egy Catalyst, sehol egy Iridescent), de még inkább pórul járt a 2014-es, szintén erősebb LP lemezek közé sorolható The Hunting Party, amelyről konkrétan egyetlen dal sem került fel a tracklist-re (pedig az Until It’s Gone vagy a Final Masquerade nagyon is megérdemelték volna). Érdekes módon még az utolsó One More Light albumot is egyedül a címadó dal képviseli. A megjelenés idején sokat támadott, de Bennington halála után bizarr módon felértékelődő és új értelmet nyerő lead single Heavy mellőzése is érthetetlen döntés.

Cserébe kapunk néhány megkérdőjelezhető létjogosultságú dalt is, mint a Jay-Z-vel közös Numb/Encore mashup (Jay-Z valószínűleg hamarosan kikéri magának, hogy Beyonce miért nem szerepel a lemezen), a szerethető de nem esszenciális QWERTY demo, vagy a nemrégiben megjelent Meteora unreleased track, a Lost is. Nincs baj ezekkel a dalokkal, de annak tudatában hogy a Linkin Park életmű második fele mennyire hézagosan jelenik meg a kiadványon, úgy érezheti a hallgató, hogy fontosabb felvételektől vették el a helyet.

A lemez ráadásul sajnos külsőre sem túl attraktív, sőt, az artwork egészen amatőr hatású. Ahogy az elvárható, lesz sokféle fizikai megjelenés: számos bakelit variáns, CD, zöld kazetta, pólók, pulcsik, a szokásos merch darabok. Azonban összességében nem világos, kinek lesz igazán szüksége erre a lemezre. Az együttes ezidáig mindig kimondotottan alapos, bőkezű és kreatív munkát végzett ezekkel az újrakiadásokkal, a Papercuts viszont egyelőre minimális erőfeszítésnek tűnik.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,935KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,670FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók