Hirdetés

Ma este Marduk az Analog Music Hallban

Harminc éve él már velünk a Marduk, ebben a harminc évben több státuszba is bekerült már a svéd black metal zenekar: volt már agyatlan darálás, divatblack stb., mostanra viszont mintha mindenki megbarátkozott volna azzal a gondolattal, hogy ők leginkább csak egy különösen jó zenekar. A Marduk ugyanis a zenekar hitelességéről szóló viták alatt szép lassan megcsinált egy csokor nagyon jó lemezt is: az 1999-es Panzer Divisiont egyre természetesebb a black metal Reign in Blood-jának hívni, a teljes őrületet előkészítő Heaven Shall Burn… When We Are Gathered is méltán kap helyet rendszeresen a stílus alapművei között.

Sőt, a Marduk közben olyan intézmény lett, hogy korosztályonként változó, mit szeretnek tőle igazán az emberek: bár a közmegegyezés szerint az azóta már a világ egyik leghírhedtebb motorosbandájához csatlakozott Legion károgásával/hörgésével felvett lemezek az alapvetések 1996 és 2002 között, a fiatalabbaknak már az azóta stabilan tag Mortuus néha sokkal gusztustalanabb hangjai jelentik a Mardukot. A kettőt persze összeköti az egyedüli alaptó, Morgan Steinmeyer Håkansson soha meg nem álló, a szólókat következetesen kerülő gitározása.

Szóval ez a zenekar ünnepli 30 éves fennállását november 24-én az Analog Music Hallban, ami ebben a covidtól terhelt időszakban különösen nagy ünnep lehet azoknak, akik sok esetben már két éve nem mentek haza sehonnan sem sajgó füllel, befogadva egy kicsit a Sátánt.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk