Hirdetés

Izom és bajusz – klipmegosztás

Mai válogatásunkban szerepel a Belphegor, az Epica, a Camera Obscura, a Dead Man’s Bones, a Raised Fist is, a Horse The Band és végül a Rotten. Klipmegosztás.

Belphegor – Der Geistertreiber

Ausztria elsőszámú iszonyata eljött, megint mondott valamit és látszólag ismét igaza lesz. A hét egyértelműen legszórakoztatóbb videóját készítették. Minden bizonnyal még évek múlva is mutogatni fogjuk, hiszen az erdő és a szűz megkísértése vadállatokkal soha nem mehet ki a divatból.

Epica – Unleashed

Bizony, a történetmesélős klippek veszélyesek, és ennél is csak némileg tompít a világszép énekesnő. Nagyon kell vigyázni, mert ha túl komoly dolgokat akarunk elmondani, akkor nem mindegy, hogy milyen vizuális eszközökkel tesszük. Az Epica elkövette a tipikus hibát: a zenekaros részeket nagy igényességgel vették fel, de a többi vacak.

Camera Obscura – The Sweetest Thing

A skót Camera Obscura egy nagyon hangulatos, letisztult és bajuszos videóval állt elő. Nem mondom, hogy nem lesz unalmas egy kicsit a végére, de mindenképpen megér egy végignézést, mert van mit ellesni belőle.

Horse The Band – Shapeshift

Ugyancsak kiváló munka ez itt a Horse The Band legénységétől. Elképesztő a díszlet (pont mint a zene) és a zenekar tagjai nagyon nagyot alakítanak. Külön kiemelendő Nathan Winneke, aki frontemberhez méltóan hülye állat. Pazar!

Dead Man’s Bones – Dead Hearts

A Dead Man’s Bones egy elképesztően profi klippel jött ki ez alkalommal. Az Arthur Ganson által rendezett videó egy kiváló animált kis szösszenet, ami nem annyira a technikára és a trükkökre helyezi a hangsúlyt, hanem a hangulatra. Mindezt pedig sikerrel. Senkinek se legyen illúziója affelöl, hogy mennyire volt nehéz elkészíteni ezt az etűdöt. Igencsak aprólékos, sziszifuszi dolog ez. Ehhez mérten tiszteljük a készítőt!

Raised Fist – Friends And Traitors

Aki a jó hardcore-zenét kedveli az nem tudott elmenni a svéd Raised Fist mellet úgy, hogy ne érezzen valami bizsergést belül. Talán éppen emiatt nagy öröm, hogy van új lemez, amiről itt az első videó. Minden klasszikus klisé előkerül, mint az énekes kockás hasa, ami egyben a régi időket idézi. Sajnos manapság már a hardcore-os arcok is egyre puhábbak, de nem ezek a fickók. Ők klasszak, kemények és izmosak.

 

Rotten – HeadChopper

És végül: Rotten. Köszönöm.

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.
02:26:53

Így játszik Alice In Chainst a Metallica, a Korn, a Mastodon, Corey Taylor, a Soundgarden tagjai meg még egy rakás zenész

Idén lett 20 éves a seattle-i Museum Of Pop Culture, illetve idén lett 30 az Alice In Chains első nagylemeze. Nem emiatt, de ilyen...

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.