Hirdetés

Profi képregényrajzoló csinálta a Kárpátia legújabb klipjét

karpatia.jpgÚgy tűnik, ezen a borongós csütörtöki napon Dunát lehet rekeszteni a Kárpátiáról szóló hírekkel. Rögtön azután, hogy a 444 lebuktatta az EMMI döntéshozóit, akik Palya Bea Kárpátia zenekarának akarták adni az Arany Érdemkeresztet, de végül a színpadon homofób kijelentéseket tevő, revizionista rockbanda frontemberét, Petrás Jánost tüntették ki, felkerült a netre a hazafias rockzenészek legújabb videója, a Busó rege.

A klip dizájnjával persze nincs semmi baj, Halmi Zsolt profi képregényrajzoló, így könnyen kanyarított egy villogó, izgő-mozgó animációval turbózott comicsfolyamot a törökverő mohácsi bujdosók és a busóálarcok legendája köré. Még csak a klip dallamába és szövegébe sem lehet belekötni, hiszen néprajzi ihletésű, kommersz dallamos rockot hallhatunk. A gond ott van, hogy Halmi Zsolt képregényes barátai, az 5Panels csoport rendszeresen hozzányúlnak a busóálarcos témához, így a közvélemény a Kárpátiának rajzolt képregény miatt ezentúl könnyen összemoshatja az egész alkotóközösséget a Jobbik és a Magyar Gárda házizenekarával, ahol ugye a tagok a törökök mellett más keleti népek megverésének is nagyon örülnének.

A képregényes Kárpátia-klip egyébként csak pár órája került ki a netre, de máris óriási vitát generált az amúgy jobbára csak geek linkgyűjtő oldalnak használt Magyar képregényesek, képregénykedvelők Facebook-csoportjában.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.