Hirdetés
Hirdetés

Kéne egy perc csend, mi helyet adna – Premieren a Brinza Impulza új dala és klipje

Inszomjnia

Az aljas alkoholizmust, és a paneldzsungel napos oldalát bemutató, újkeletű rap-metal dallal rukkolt elő a szegedi Brinza Impulza, Brindza Tamás új formációja, kiegészülve Sipos László ‘Szürreál’ vendégénekes-rapperrel. A tavaly decemberben megjelent bemutatkozó Pollen c. dal után, már itt is az Inszomjnia, aminek képi világába egy kis 90-es éveket idéző rajzfilm is csöppent. 

„Az új track az alkoholizmus, mint betegség témakörét firtatja, rálátásunk a leginkább külső városrészekben tömörülő lakosság kétségbeesett, kilátástalan helyzetére. Velük egyfajta együttérzés ez, az alkohollal való személyes kapcsolatunkat is az asztalra terítve. A képi világban igyekeztünk elkerülni minden felesleges extra melankóliát, és inkább a lakóhelyeink környékének színesebb, derűsebb oldalára koncentrálni, egy-két helyen vicces klisékkel megspékelve.”

– mesélte Tomi a dal és klip témájáról, amit régi barátjával, a többszörös Slam Poetry győztes Szürreállal közösen írtak. Laci így vélekedett a közös munkáról:

“A vágy, hogy közös tracket csináljunk, már több évvel ezelőtt megszületett bennünk, volt is a dalnak egy 2015-ös verziója. Aztán egy esti sörözés alkalmával rájöttünk, hogy kellene egy friss szöveg, és  miért is ne írhatnánk egy mindkettőnk számára komoly témáról, ami Magyarországon is elég markáns problémának számít. Sokat agyaltunk azon, hogyan lehetne összegyúrni a kettőnk szövegét, hiszen én alapvetően egy líraibb, metafórikus megközelítést használtam, míg Tomi inkább a telepi stílust helyezte előtérbe. Mikor megláttuk egymás irományát, jót derültünk azon, hogy mennyire éles volt a kontraszt. “

– mondta Laci, és azt is hozzátette, mennyire élvezte a közös alkotást a többiekkel.

“ Nehéz volt összeegyeztetni, hiszen mindannyian dolgozunk, ha volt 1-2 óra szabadidőnk, le is ugrottunk gyorsan forgatni pár snittet. Nagyon örültem, hogy ilyen arcokkal zenélhetek, akik szívüket-lelküket beletették a projektbe, az első felvételektől kezdve a klipforgatásig. Köszönjük mindenkinek, aki megfüleli! Lesz még folytatás!”

A klip grafikai részében Rivasz Gergő segítkezett, a videót pedig Géczi Gergő (Sungazers) vágta. A hangfelvételért Oláh Tamás felelt a Synesthetic Sound Studiotól, a gitárszólóért pedig külön köszönettel tartozik a zenekar Szénási Zsoltnak (Skore).

A dal meghallgatható a legtöbb streaming csatornán. A Brinza Impulza leghamarabb az év második felében tervez élőben bemutatkozni, addig még több dalpremier lesz várható.

A videó:

Brinza Impulza:
Brindza Tamás – ének
Földi Bence – dob
Géczi Gergő – gitár
Vörös Péter – basszusgitár

Vendégénekes:
Szürreál – Sipos László
Brinza Impulza:

Spotify
Tiktok
Instagram
Youtube
Facebook

Szürreál:
Instagram
Facebook

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,932KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,640FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók