Hirdetés
Hirdetés

Kellett ez már, nekünk is, nekik is – MiniFishingen jártunk

Első benyomás 

Az első pillanatokban nagyon furcsa volt a Fishingen lenni, és nem is a koronavírus okozta fesztiválszünet miatt. Hanem azért, mert kevesen voltak. A szokásos nagyszínpad helyén tátongó üres mező hervasztó volt, és a látvány az arcomba tolta, hogy hiába kezdtem el már úgy érezni, még nincs minden rendben – még csak most kezdünk éledezni a járvány végén (vagy inkább szünetében), és még semmi nem olyan, mint amilyen előtte volt.

A Mini Fishingre a szervezők a szokásos mennyiség harmadát, háromezer embert engednek be naponta. Azt, hogy még nincs minden rendben, az is jól jelzi, hogy az évek óta telt házzal működő fesztiválra most nem adták el az összes jegyet, a csökkentett létszám ellenére sem.

Aztán végül minden jó lett 

Ami viszont nagyon üdítő érzés volt, az az, hogy a fesztiválozás fonalát szinte gond nélkül fel lehet venni ott, ahol két évvel ezelőtt letettük. Estére, a koncertek kezdetére feljöttek az emberek a strandról, és így már nem is tűnt olyan kihaltnak a Panoráma Camping. A színpadok előtt rendes tömeg volt, ami a berögzült maszkhordás és távolságtartás ellenére egyáltalán nem volt furcsa, láthatóan az emberek simán maguk mögött tudták hagyni az elmúlt másfél évet.

És ami a lényeg: anyám, mennyire jó érzés újra koncerten lenni! Szinte mindegy is volt, hogy ki játszott, fantasztikus élmény volt ismét látni a zenekart a színpadon, elő zenét hallgatni, táncolni, ugrálni, együtt énekelni a többiekkel. Mondanám, hogy már el is felejtettem, milyen ez, de nem ilyen volt akkor, amikor bármelyik hétvégén átélhettem. Ez most egy sokkal különlegesebb, felszabadító élmény volt, amire sokáig emlékezni fogok.

És azt hiszem, a zenekarok is. Végül is nekünk ez csak szórakozás, nekik viszont ez az életük. A legjobban ez a 30Y-on látszott. A zenekarnak ez volt az első koncertje a korlátozások feloldása óta, és Beck Zoli többször majdnem elsírta magát a színpadon, annyira elérzékenyült. Kellett ez már, nekünk is, nekik is.

Még néhány gondolat 

A fishinges vendéglátósok láthatóan nem akarják három nap alatt behozni a tavalyi kiesést. 600 forint egy sör, ami fesztiválhoz képest nagyon olcsó, sőt még egy random budapesti kocsmához képest is. 800-ért pedig már magyarhertelendi, kisüzemi sört árulnak. A kaják árai vegyesek, de klasszik fesztiválos hotdogot már 600-ért lehet kapni, ez szintén nagyon olcsó.

A Fishing miniségének van pár kellemetlen következménye. Ezúttal nincs bent kisbolt, ami nagy érvágás, na meg az sem túl jó, hogy a helyi pincészetek borai helyett ezúttal különböző borrégiók borai vannak a borfaluban. A második számúnak kinevezett segglyuk-színpad pedig túl kicsi, nem fér elé elég ember úgy, hogy jól lásson-halljon.

A szervezők láthatóan egy kicsit jobban figyeltek a higiéniára. Akármelyik vécében jártam, mindenhol volt szappan, és a mosdókat rendszeresen takarítják. Bár úgy emlékszem, ez utóbbi régen is így volt.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk