Hirdetés

Kellemes csalódás – Zenét hallgattunk a Marshall Stanmore II bluetooth hangfalon

A bluetooth hangszórókkal eddig csak a bajom volt. Leginkább az, hogy nem szóltak jól, bár az igaz, hogy sok minőségit nem is próbáltam. Viszont egyszer járt a szerkesztőségünkben egy Beoplay A9, amit akkor egymillió forintért lehetett megvásárolni, és annak sem nyűgözött le egyáltalán a hangja, sőt.

Szóval ezek után annyira nem fűztem nagy reményeket a bluetooth hangfalakhoz, kerültem is őket, de nemrég hozzám került a Marshall Stanmore II, ami rendesen árnyalta a képet ezekről az eszközökről.

Pedig igazából semmit nem vártam a kis doboztól, aminél, ahogy a fejhallgatójuknál, megint csak előjön, hogy ez a Marshall tökélyre fejlesztett mörcscucca. De igazából ez kit érdekel, ha a végeredmény nem rossz.

Mindenhol jó – Kipróbáltuk az új Marshall Monitor II ANC fejhallgatót

Szóval a doboz viszonylag kicsi, de hangereje nem. Van benne egy 50 wattos mélysugárzó, illetve két 15 wattos magassugárzó, amiket egy D osztályú erősítő hajt, és hiába pici, teljesen jól szólt az irodában. Persze hifizésre nem ezt használja az ember, de az említett milliós Beoplayt sokszorosan lepipálta, és hosszútávon sem volt fárasztó hallgatni. Mondjuk úgy, hogy nem csak háttérzenére volt jó, hanem odafigyelve hallgatásra is.

A lejátszás minősége a bluetooth 5.0 aptx miatt elvileg olyan lesz, ahogy azt a forrás átadja, de nyilván nem itt fogunk különbséget tenni a Tidal és a Spotify között. Viszont rá lehet kötni RCA kábellel is egy külső forrást, tehát mehet akár egy lemezjátszó is mellé, persze csak ha megfelelő phono előerősítésről is gondoskodunk vagy alapból van a lejátszóban.

A legjobban, nem meglepő módon a könnyűzenét szerette, azon belül is a rockot, de igazából minden rendben szólt rajta, igaz, komolyzenét nem próbáltunk. Ráadásul akárki járt nálunk, mindenki rácsodálkozott a klasszikus Marshall kinézetű kis dobozra, így dísztárgynak is simán elmegy a doboz, amin nem mellesleg van hangszínszabályzó is a 3,5-ös jack bemenet mellett, a kis kapcsolói pedig kifejezetten tetszenek ezzel a mechanikus retro hatással.

A beüzemeléshez kell a Marshall Bluetooth alkalmazás is, de ezzel nagyon könnyű boldogulni, és természetesen telefonról is vezérelhetjük az eszközt, de a mechanikus gombok csavargatásánál nincs jobb érzés egy ilyen Marshallnál.

Ahogy már írtam, ez nem egy hifi eszköz, de kiegészítőnek tökéletes a háztartásban. Már ha valaki akar egyáltalán hifizni, és nem elég neki egy olyan masszív kis doboz, ami amellett, hogy jól néz ki, még remekül is szól egy átlagos zenefogyasztó számára.

Forgalmazza az Audicentrum.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk