Hirdetés
Hirdetés

Kell a barátság – Január 20-án Török Ádám emlékkoncert a Magyar Zene Házában

Január harmadik szombatján különleges koncertnek ad helyet a Magyar Zene Háza, melynek során korábbi zenésztársai emlékeznek a Mini legendás frontemberére, a 2023. április 18-án, 75 éves korában elhunyt Török Ádámra. A koncerten a zenekar két fontos tagja, nagylemezes korszakának billentyűse, Németh Károly (Mini-tag 1974 és 1983 között) és dobosa, Balogh ’Eugene’ Jenő (Mini-tag 1976 és 1981 között) is közreműködik majd.

A legendás Mini együttes tagjai úgy döntöttek, méltó módon kívánják továbbvinni vezéregyéniségük, Török Ádám zenei örökségét, ezért a fő dalszerző, Németh Károly irányítása alatt folytatják a koncertezést. A Kell a barátság című dalról koncertcímet választó formáció a Mini legjobb szerzeményeiből állította össze műsorát, amivel a hazai blues-rock és progresszív rock ősmotorja, a néhai Török Ádám előtt hajtanak fejet.

Műsorukban a legnagyobb sikerdalok mellett ritkábban játszott, progresszívebb szerzemények is helyet kapnak, illetve új zenei anyaggal is bővítik a repertoárt. A zenekar tagjai közül Németh Károly billentyűs-zeneszerzőn kívül már ismerős lehet korábbi korszakokból Balog Szivacs Jenő a doboknál és Paróczai Attila Tacskó basszusgitáron. A gitáros posztját Kosik Kristóf tölti be, a dalok hű tolmácsolásáért pedig Török Viktor énekes felel, aki az elmúlt 30 évben számos blues-rock, prog-rock és funky formáció élén volt hallható. Állandó vendégművészként Kézdy Luca – Kézdy Luca (Santa Diver, Mini Acoustic) színesíti a produkciót egyedülálló hegedűjátékával.

A koncertre egy szerencsés olvasónk páros belépőt nyerhet most következő játékunkban. Mindössze annyi a teendő, hogy válaszoljatok helyesen a beágyazott kérdőívben található kérdésre!

Jelentkezési határidő: 2024. január 18., csütörtök éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a szerencsés nyertest e-mailben értesítjük! Nem kötelező, de megköszönjük, ha ajánlod a részvételt másoknak, esetleg megosztod ezt a cikket, vagy az adott koncert Facebook-eseményét az idővonaladon! A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,921KedvelőTetszik
3,039KövetőKövetés
3,380FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók