Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Mitológia slow house alapokon – Debütál a Kelemen Kabátban legújabb videoklipje

KelemenKabatban_Zajlik_a_vilag_4.jpgFesztivál című dalának premierje után ismét új cucc a Kelemen Kabátbantól. Megjelent az együttes Zajlik a világ című animációs videoklipje, melyet a népszerű grafikus, Tripsánszki Dávid rajzai keltenek életre. A csapat szerint a Zajlik a világ egy karakteres audiovizuális projekt, melyben a zenével egyenértékűen az urban street art hatású grafikai világ is megjelenik. Az animáció lassú ritmusa és a dal húzó slowhouse dinamikája kölcsönösen erősítik egymást és sajátos univerzumot teremtenek. A videoklip közel egy éven keresztül készült Tripsánszki „Tripo” Dávid grafikáiból. Tripo rajzainak gazdag, a street art sokszínűségét idéző világa már ismerős lehet több budapesti, belvárosi szórakozóhelyről. A klip animációját jól ismert grafikusok, Filkor Gábor és Kalászi Benjámin készítették.

„A Zajlik a világ című szám a jelenleg Amerikában taroló EDM hullám pozitív zeneiségét ötvözi a lassabb, törzsi moombahton-szerű underground eklektikával.” – fejtette ki Horváth Gáspár, azaz Jumo Daddy.

A Kelemen Kabátban 2011-ben tűnt fel, tagjai az Irie Maffiából is ismert Horváth Gáspár, azaz Jumo Daddy, a Szerecsenkirály néven futó Horváth Boldi és M-Papa. Első számukkal, az electrodance és trashpop jegyeket ötvöző Nyári dallammal gyorsan népszerűek lettek. A Kelemen Kabátban 2013-ban kisebb megújuláson ment keresztül, melyet novemberben bemutatott Fesztivál című dalukban ízlelhettünk meg. A Zajlik a világ a Kelemen Kabátban új hangzásvilágában készült, melyet a hamarosan megjelenő, azonos című kislemezen hallhatunk teljes egészében.

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló