Hirdetés

Kékpiros – Premieren NinShar bemutatkozó klipje

Horváth Nina Sára, művésznevén NinShar, az underground zenei körök ismert szereplője. 2014-ben jazzénekesként, zenei fekete bárányként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, mert miközben ezer szállal kötődik a magyar népzenéhez és világzenéhez, jazz énekesnek tanult aki nem félt kikacsintani az rnb/ nou-soul műfajok felé pályája során. Az utóbbi években több, különböző stílusú produkcióban is lehetett látni őt ( Bahorka Társulat, Beshodrom, Tóth Viktor Tercett, Eric Truffaz, Song-Óra Csoport, Róqa ).

Eközben a NinShar zenei világa évek óta érlelődött és a sokáig dédelgetett, asztalfióknak írt magyar és angol nyelvű dalok most végre napvilágot látnak.

“A dalszövegeimet és dalötleteimet először hat évvel ezelőtt Zdosek Ádám basszusgitáros-producerrel (ex Antonia Vai ) kezdtük el kibontani, az évek során összeraktunk albumnyi anyagokat, abbahagytuk, újrakezdtük, másfelé vitt az élet mindkettőnket aztán a szakmai útjaink újra összetalálkoztak. Közben rengeteget tanultunk és mondhatom, hogy nem bánom az utóbbi évek hosszú útkeresését, mert egy kiforrott, önazonos és különleges zenei világot alkottunk most meg, amelynek első darabja a Kékpiros.”

“A Kékpiros nekem az a dal, amiben meg tudtam fogalmazni ahogyan én érzékelem a világot: misztikusan, szimbolumokkal telten, látomásokon és megérzéseken keresztül, a felszín alatt mély összefüggéseiben. A NinShar név is innen jön. NinShar a sumér világ idők előtti mitológiai figurája, A Zöld Hölgy, akinek a neve azonos az enyémmel. Ennél szebb és rám illőbb párhuzamot ki sem tudtam volna találni.”

Június 25-én NinShar bemutatkozó koncertjén is elhangzik majd a Kékpiros.

Crescendo of the Sacred névre keresztelt koncert-performansz női zenész partnerek bevonásával, egy egészen különleges hangzásvilággal és színpadi megjelenéssel énekli meg a magyar és európai mitológia leghíresebb női alakjait. Az elektronikus alapokra helyezett jazz improvizációk, népi varázs-szövegek és régizenei hangszerek együttese misztikus hangzással fonják össze Boldogasszony, Aphrodité vagy éppen Baba Yaga történetét.

  • Horváth Sára Nina – ének, líra, performansz
  • Zahár Fanni – fuvola, furulya, szaxofon, elektronika
  • Edőcs Fanni – csembaló, portado orgona
  • Várnai Szilvi- nagybőgő
  • Joubert Flóra – dob
  • meghívott vendég: Kézdy Luca – Artisjus-díjas jazz hegedűművész

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk