Hirdetés
Hirdetés

Keep Breathing címmel itt a Radioflash legújabb klipje

Egy nyárzáró, érzelmes dallal jelentkezett a pop, a synthwave és a rock elemeiből egyaránt merítő Radioflash. A Keep Breathing fő mondanivalója az érzelmek megélése, és az, hogy falak mögé bezárkózva sosem tapasztalhatunk meg valódi, mély érzelmeket.

A most debütáló szerzeményről a következőket mondta el a frontember, Németh László Viktor:

“A dalszöveg fő mondanivalója az érzelmek megélése. Rengeteg ember felszínesen éli az életét és a kapcsolatait. Én úgy gondolom, hogy ha van bennünk egy fal, ami mögé megpróbálunk bezárkózni, akkor sosem fogunk megtapasztalni valódi, mély érzelmeket. Ennek az lehet az egyik következménye, hogy az idő elrepül gyorsan, és elmegy mellettünk szürkén az élet. Persze előfordulhat az is, hogy ha lebontom, vagy valaki lebontja ezt a falat, annál nagyobb a sérülés és a csalódás kockázata. Ez természetesen mindig benne van a pakliban, de azt mondom, hogy ha meg sem próbáljuk, sosem tudjuk meg. Én hosszú ideig falak mögött éltem, de így visszagondolva úgy érzem, megérte lebontani ezeket a falakat.”

A dalhoz készült videóklip személyes kapcsolódási pontokat is rejt, ráadásul a munkálatokat váratlan módon az aratási időszak is hátráltatta.

“A forgatást az elejétől a végéig nagyon élvezte mindenki. Természetesen ismét részt vettem a rendezésben, illetve az operatőri munkákban is. A vágás viszont 100%-ban az én képzelőerőmnek köszönhető. Amit érdekességképp megemlítenék, hogy több jelenet is a házunkhoz közel található fenyvesben lett leforgatva, ahol sok időt töltöttem el gyerekkoromban és most is. Nagyon szeretem a természetközeli helyeket, az erdőt, a nyugalmat. Kiskorom óta itt élek Pátyon, ezért gondoltam, hogy olyan helyszínt választok, ami a szívemhez közel áll. Pontosan a fentebb említettek miatt, nem is vágyom nagyvárosi életre.

A búzamezős jelenet felvétele viccesen alakult, mert eredetileg egy másik mezőt néztünk ki terepszemlén, viszont a forgatás napján azt éppen a szemünk előtt aratták le, ezért keresnünk kellett egy B helyszínt. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen aratási időszak lévén az erdőn át kellett gyalogolnunk 1 órán keresztül a nagy melegben a nehéz táskákat cipelve, míg végre találtunk egy olyan búzamezőt, ami illett a kliphez. Nem volt sok időnk, ugyanis szerettük volna a naplementét is elcsípni. A nagy sietségben és kapkodásban úgy félrenyeltem a vizet útközben, hogy meg kellett állnunk, mert majdnem megfulladtam. Szóval voltak érdekes és vicces dolgok, de szerencsére sikerült felvennünk a jeleneteket, mielőtt ránk esteledett volna.”

A Radioflash friss albuma időközben készül, azonban az még nem eldöntött, mikor és milyen formában jut majd el a hallgatókhoz.

“A lemez megjelenés időpontja még kérdéses. Igazából még nem döntöttem el, hogy milyen formában szeretném kiadni. A mai felgyorsult világban úgy látom, hogy nem sokan hallgatnak végig azonnal egy nagylemezt. Sőt, már egy átlag 3 perc 45 másodperces dalt sem fogad be könnyedén az emberek többsége. Olyan gondolatok járnak mostanában a fejemben, hogy mi lenne, ha egyesével hoznék ki dalokat, majd a végén, egy nagylemez formájában csokorba szedném őket. Ez még egyelőre képlékeny, ezért sem szeretnék most időpontot ígérni az első lemez megjelenésére.”

Viszont addig is itt a Keep Breathing most debütáló videóklipje!

Tovább információk a Radioflash Facebook-oldalán

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk