Hirdetés
Hirdetés

Kaske – Fókatelep-klippremier

A napokban elkészült a Fókatelep zenekar Kaske című számára készített videoklipje, ami most itt először a Lángoló Gitárokon látható. A 2007-ben alakult, javarészt a Korai Öröm és a Colorstar zenészeiből, valamint Oláh Annamária énekesnőből álló együttes zenéjében alapvetően rock-alapokon találkozik a magyar csujogatós a bolgár népdallal, a cigány tangó a sanzonnal, a latin ritmusok az afróval, és még ki tudja mi, mivel. A Kaske című dal a zenekar második, Fokadelic című, tavaly megjelent nagylemezén hallható, amihez most a billentyűs Biljarszki Emil ötlete alapján Kovács Levente rendezésében készült el az alábbiakban látható videoklip.

"Cigány zenészek söröznek a kocsmában. Arra lesznek figyelmesek, hogy a színpadról cigány éneket hallanak, pedig egyértelműen nem roma zenekar áll ott. Minél tovább hallgatják, annál idegesebbek lesznek. Mivé fejlődik a kocsmajelenet?"

Ezt a leírást kaptuk a klipről a zenekartól, akiknek saját szerzeménye ez a cigány tangó, amiben énekesnőjük mellett a legjobb magyar férfi cigány hangnak tartott Balogh Gusztáv is énekel, valamint Farkas Róbert hallható hegedűn és tangóharmonikán.

A klipben vendégszereplőként feltűnik Frenki Látó, Balogh Tibor és Balogh Gusztáv is.

Az együttes tavaly áprilisban megjelent, legutóbbi nagylemezéről, és többek között az iménti dalról így írt Marton László Távolodó:

"Egy olyan világ, amelybe könnyű belesimulni, friss és szórakoztató, ugyanakkor nem nélkülözi a felkavaró, drámai mozzanatokat sem – sőt éppen azoktól igazán figyelemre méltó… csúcspontjai (Kaske, Bosszúdal) olyan érzéki-érzelmi telítettséget mutatnak, amivel messzire lehet jutni.

A Fokadelic című album teljes egészében meghallgatható az alábbiakban.

Advertisement
38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló